Jag kan inte åka skridskor..

.. och jag är övertygad om att vi är många vuxna där ute som inte kan men minst lika många som kan såklart. Jag kommer ihåg när jag var liten och åkte med klassen till ishallen. Det bästa var inte att åka skridskor enligt mig utan att sitta och dricka varm choklad och äta min medhavda matsäck. På isen stapplade jag mest fram precis som Bambi och eftersom jag åkte max 1-2 ggr per år var det heller aldrig något som förbättrades.

Mina tjejer besökte ishallen för första gången i år men för andra gången i vinter tillsammans med grannbarnen. Jag och grannfrun satt och pratade på läktaren. Det var smockfullt med folk men när tiden för stängningsdags började närma sig blev det mindre och mindre folk. Hemma har vi bara ett par skridskor men som tur är går det att låna skridskor gratis i ishallen så båda tjejerna kunde åka.

Försäljning av korv, kaffe, varm choklad med mera finns till försäljning och inträdet för barn är 20 kronor. Hyfsat billigt söndagsnöje med andra ord i alla fall i vår kommun.

Barnen undrade varför inte jag åkte. Förutom att jag är hemsk på att åka (fast jag erkänner att jag kände mig lite sugen) kändes det ganska bra att bara sitta och ta det lugnt på läktaren, vinka på barnen och dricka varmt te och se stoltheten lysa ur E:s ögon när hon upptäcker att hennes åkning går framåt.  Det är livet det!

IMG_9457

Det är kallt i ishallen men efter ett tag på isen…IMG_9459

..åkte jackorna av. En och annan vurpa hände men för det mesta gick det väldigt bra.
IMG_9469

Alla fyra barnen testar att göra olika saker med den gula stången. T kallade den för sin taxi så jag misstänker att både hon och E lät det två stora barnen dra dem framåt på isen. IMG_7202IMG_9470Välförtjänt fika! Tack familjen B för underbar eftermiddag!

 

8 tankar om “Jag kan inte åka skridskor..

  1. Åhh, vilken härlig söndagsaktivitet 🙂 Det är väldigt, väldigt många år sedan jag åkte skridskor, men under en period åkte vi rätt mycket, vi hade en liten tjärn i skogen som vi skrapade och fixade så vi kunde åka på den och därefter blev det ofta korvgrillning, riktigt mysigt. Jag var nog i 20-årsåldern då, så jag är tveksam om takterna fortfarande sitter i. Blir lite sugen när jag läser ditt inlägg 😀 Fortsatt trevlig söndagskväll, kram!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s