Min dag på 3 min – del 5

IMG_7109

Egoliv: Haft egentid, ätit något gott och skrattat.

Tre saker jag är tacksam för:
1. Att jag äntligen fick hela mitt och J:s sovrum städat. Det känns rofyllt på något sätt. Inga mer belamrade skrivbord eller ja inte fullt lika belamrade i alla fall.
2. Att Sara tog med sig mina barn in till ishallen idag,  när hon skulle in dit och åka skridskor med sina barn. Tack Sara, du gjorde verkligen min dag!
3. Att min man åkte och handlade samtidigt som barnen var med Sara och jag fick på så sätt egentid, som jag behövde det.

Tre saker att se framemot:
1. Att vi får gäster imorgon och allt vad nyårsfirande innebär, roligt!!
2. Att träffa C på nyårsdagen och gå en promenad.
3. Ett helt nytt år!

Dagens tre minnesvärda händelser:
1. När E frågar mig om morgondagen:
-Hur kan Elsa sova i mitt rum imorgon om det är stökigt?
– Ja, säg det…
-Du kan ju städa det!

2. Close encounter eller a.k.a nära döden upplevelse med en spindel. Jag dammtorkar ovanför bokhyllan i det stora rummet och står på en IKEApall. Liten som jag är (158 cm sedan åldern krympt mig) kommer jag upp kanske i ögonhöjd. Börjar damma och helt plötsligt står den bara där, en fet otäck liten spindel. Jag skriker och skrämmer slag på både E och J som undrar vad som händer. En spindel svarar jag. Jaså inget annat, konstaterar dem men de såg ju faktiskt inte vad jag såg, dvs spindel på väldigt nära håll. Är helt ok med spindlar annars men detta gillade jag verkligen inte.

3. Att jag vann över J i Sequence igen, för tredje gången. 2 ggr idag och en igår. Han brukar vara en dålig förlorare och jag fruktar om jag vinner igen att han inte kommer att vilja spela mer med mig, speciellt inte sedan jag efter dagens omgång konstaterade att det nog är mer skicklighet än tur.  Nu låter det som om jag är dryg men jag lovar att J kan också vara det om han vinner så jag får liksom passa på och dryga mig när jag kan. 😉

Dagens goda gärning: 
Måste faktiskt vara att jag städat vårt sovrum för det behövdes verkligen.

Tre saker jag kommer att klara inom ett halvår:
1. Springa 5 km igen för det var ett tag sedan.
2. Gå ner 5 kg (ja, denna är nog den mest osannolika med tanke på hur jag brukar kämpa på för att sedan förlora mig i min dåliga karaktär.) Jag tänkte 10 kg först tills J sa, varför inte 5 kg och det är ju sant. Det blir nog lättare men tom 5 kg är jag tveksam till. Tänkte inte köra diet utan försöka äta mindre och röra på mig mer helt enkelt.
3. Att fortsätta hålla min medicindos på den nivån jag ligger på idag. Jag vill inte öka, vill inte öka men jag vet att jag kanske borde, men det får bli träning, träning och åter träning. Kollar ju Homeland och kan Carrie, kan väl jag fast det klart jag är inte bipolär och jag äter ju faktiskt medicin. Vill bara inte öka dosen. Jag ska klara detta.

Reflektioner: Ja, ni läser ju hur ”övertygad”jag låter om viktnedgången. Inte alls med andra ord. Ända sedan jag var på den där dumma hälsokontrollen i oktober så känns det bara som jag säckat ihop totalt och bara äter på pin kiv bara för att bevisa något. Japp, en riktigt tjurig 40-åring, det är jag det. Det roliga var att allt på hälsokontrollen var gult och grönt förutom stressnivån som var röd men den diskuterade vi inte alls. Är det fysiska viktigare än det psykiska i hälsovården. Ibland undrar jag verkligen!

IMG_7117

Skulle ta en bild på spindelnätet men det syntes inte blev en cool bild dock! 🙂

IMG_7119Spindeln på bilden är inte den spindel som jag nästan hade närkamp med. Nej denna spindeln bor på vår gästtoa i ena hörnet och har minst nio liv för jag vet inte hur många gånger jag försökt dammsuga bort den men antingen har den ett antal kloner av sig själv eller så vet jag inte. Dealen nu är att den får bo kvar, förhoppningsvis kan den ta en och annan silverfisk.  😉 Vem har sagt att vi inte kan ha husdjur, nästa gång barnen frågar ( vi har inga på grund av pälsallergi) kan jag hänvisa till gästtoan. Så kom ihåg om ni besöker oss så finns herr eller fru spindel hos oss på nåder och det är ett högst medvetet val.

2 tankar om “Min dag på 3 min – del 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s