God fortsättning..

Idag är det den stora slappisdagen, i alla fall hos oss i familjen Månsson.

Lille julafton spenderades hos mina föräldrar upp bland de mörka skogarna i Göinge. Fast de är betydligt mindre mörka och mer plockepinnaktiga efter stormen Gorms härjningar. Mina föräldrar var utan ström i 4 dagar tills de fick låna ett ställverk från räddningstjänsten. Här där vi bor klarade vi oss utan strömavbrott.

När man kör till mina föräldrar har J fortfarande svårt att hitta den lilla vägen där man svänger in från den stora. Vi hade en lugn lille julafton med min lillebror, mamma och pappa där vi spelade ett spel som heter Sequence. Roligt!

IMG_9349IMG_9351

E klipper partyprinsar. 🙂
IMG_6997IMG_7002

På julaftonsmorgon såg jag denna lilla sötnosen genom köksfönstret!

IMG_9357När vi körde både hem och från mina föräldrar passerade vi denna ståtliga tomten i Boalt. 🙂

På julafton lunch åkte vi neråt Skåne igen för att hälsa på J:s föräldrar. Där blev vi en betydligt större skara med svärmor, svärfar, svägerska med man och son, gammelfarmor och J:s faster och man.

Traditionsenligt som alltid börjas det med Kalle klockan 15 med glögg och tilltugg. Efteråt blir det uppehåll innan det är dags för julbord och jag ser hur E bara väntar på att det ska bli julklappsöppning. K hade detta år en betydligt coolare attityd. Jag vet inte om det är åldern eller det faktum att hon faktiskt redan fått en julklapp som hon så hett hade önskat sig, ett par hörlurar från UrbanEars.

IMG_9360IMG_9361IMG_9384

Julklappsöppningen tog lång tid, för vi läste rim och varvet gick runt så vi kunde se vad alla fått.  IMG_9394

En av E största julklappsönskningar detta året var att få ett stort gosedjur..

IMG_9396Så när hon öppnade och fick se sin kanin var hela kvällen gjord och lyckan total.
IMG_9397

E och Morris. Ska kanske nämna att Morris var med hela kvällen, under natten och morgonen. Jag skulle tro att all denna fascination för gosedjur beror på att vi inte kan ha djur här hemma på grund av allergi.
IMG_9398IMG_9391

Min fina svägerska och S!

IMG_9375

Jag tror nog att den största julklappen för oss alla var att träffa S som mest sov hela tiden. Kanske tur det för han blev väldigt beundrad av både stora och små.
IMG_9368IMG_9370

6 tankar om “God fortsättning..

  1. Det låter som du har haft en härlig jul, själv var jag hemma hos dottern och hennes sambo, vi åt traditionell julmat, och efter maten blev det en långpromenad, så skönt. Väl hemma i stugvärmen igen spelade vi Solsidan och käkade julgotter, mysigt. Kvällen avslutades med julklappsöppning och ris á la malta. Som liten gjorde vi också partyprinsar av prinskorven, men vi kallade dom för smågrisar istället 😀 Vilket härligt gosedjur 🙂 Många kramar!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s