Min dag på 3 min – del 4

151216

Arbetsliv: Ätit lunch med kollegor. Haft kul på jobbet. Känt mig uppskattad på jobbat.

Tre saker jag är tacksam för:
1. Att E förvarnade mig INNAN hon drog av mig täcket imorse och sa att hon blivit utsänd för att få upp mig ur sängen.
2. Att M tog på sig att ordna present till K:s lärare under morgondagen. Skönt för då kan jag stryka en sak på min lista.
3. Att B bjöd på en väldigt god frukost imorse.

Tre saker att se fram emot:
1. Jultallrik på jobb imorgon (älskar julmat, ja faktiskt all sorts mat utom möjligtvis bruna bönor och rotmos med isterband. Inte min grej helt enkelt).
2. Att helgen är helt fri från planerade aktiviteter så att vi kan kosta på oss lite spontanitet eller att bara ta det lugnt, eller kanske att handla de sista julklapparna.
3. Att klä granen imorgon, fast det är mest tjejerna som klär den och jag får möjligtvis avdekorera den lite för att den inte ska drunkna i allt pynt. Här passar verkligen uttrycket lagom in. 🙂

Dagens tre minnesvärda händelser:
1. Att J hade skrapat rutorna på bilen när jag kom ut i morse, vardagskärlek!
2. Att de sa på radion att det kommit en rapport som visade att det var bra för minnet att spela datorspel som är tredimensionella, som tex The Sims och Minecraft. Helt plötsligt känns barnens datortid ännu mer legitimt.
3. Att L bjöd på ”Pitepojkar” och sa att jag borde lära mig slappna av när jag fikar. Jag försöker L, jag verkligen försöker. 😉 Ibland går det över förväntan och ibland går det inte alls.

Dagens goda gärning:
Utfördes av mig själv idag när jag med tapper min och stoiskt lugn utstod ett besök i tandläkarstolen. Inga hål, slapp att ta röntgenbilder och alla mina missfärgningar på tänderna försvann med hjälp av tandläkarens magiska polerare. Värst var att höra ultraljudet när den lilla tandsten som fanns åkte bort.

Skönt, och jag säger bara: Varsågod mina tänder, dagens behandling hade ni verkligen förtjänat som står ut med allt te som jag stoppar i mig.

Tre personer som jag saknar och vill höra av mig till:
1. Min mormor som inte längre finns. Jag hade velat höra mer om hur hennes uppväxt var och hur hon såg på livet.
2. Min mamma, men vi pratade i alla fall så sent som igår.
3. J som var en av mina bästa vänner på gymnasiet men vi tappade liksom bort varandra någonstans på vägen.

Reflektioner: Ibland behövs det så lite för att göra någon glad. Om någon frågar dig hur du mår, svara men glöm inte heller att fråga tillbaka om hur den personen mår. Och du , om någon i din närhet har gjort något bra, tacka den personen och tala om hur mycket du uppskattar det hen gör. Ibland kan jag tycka att vi är snabbare på att döma och kritisera varandra än att verkligen dela med oss när vi är glada och nöjda över vad någon gjort.

Finland2011 113Vem har förgyllt din dag idag? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s