Att göra listor..

..både på jobb och privat kan vara en fördel ibland men det kan också kännas väldig mycket. Helt övertygad om att ni är många som känner igen er, framförallt om ni är mammor. Jepp, jag väljer att vara fördomsfull här och tänka att det är kvinnan i hemmet som gör de flesta av aktiviteterna nedan + aktiviteten med mat( som jag inte gör). Vad vi kvinnor multitaskar, en klapp på axeln till oss. 🙂

Bara en enda aktivitet som tex skriva julkort kan delas in i flera, till exempel kan det se ut så här:

1.     Göra lista på vilka som ska ha julkort
2.     Välja mall till julkort
3.     Välja bild till julkort
4.     Beställa och betala julkort
5.     Skriva adresser på julkort
6.     Köpa frimärken och klistra på.
7.     Posta julkort.

För att min aktivitetslista nedan inte ska bli jättelång får det bli mer komprimerade aktiviter. Allt kräver sin tid. Här är lite aktiviteter jag haft på min lista privat dvs inget jobbrelaterat. Punkterna är lite utökade för att att ni ska hänga med.

KLART

 • Hjälpa K med jultidningar och pandaförsäljning och allt däromkring eftersom hon sålt tillsammans med en kompis.
 • Hjälpa E med julkaksförsäljning genom att hämta beställda kakor mitt ute i ingenstans (jepp så är det att bo på landsbygden) och betala in på klasskontot.
 • Ge pengar till klassföräldrarna för E:s klass till insamling av lärare
 • Köpa avslutningskläder och jul-nyårskläder till E och K. Barnen växer.
 • Present till fina Svante.
 • Julklappar till konsulter.
 • Julgran och förberedelser för att ta in den. Tog bara 3 dagar att sätta i vatten, orkade liksom inte med det innan fast hela söndagen var mer eller mindre fri.
 • Baka lussebullar (Tja, jag åt dem i alla fall, var mest J och barnen som bakade)
 • Julmingel med grannar
 • Arbete med valberedningen, lagt ut annons och skickat på mejl till alla i samfällighet.
 • Aktivitetsavslutning
 • Adventskalender till E ( jepp jag gör egen på 24 pkt). Kajsa fick en färdigköpt detta året så det blev enklare.  🙂
 • Fixa J:s hål i jackan.

PÅ GÅNG

 • Samla in pengar och köpa present till K:s lärare och framförallt komma på vad det ska vara.
 • Julklappsinköp till svärmor, svärfar, J:s faster och man, gammelfarmor, K och E, pappa och lillebror, Svante och svägerska med man. Jag och J köper inte julklappar till varandra.
 • Göra mammas present. (Jepp den blir väldigt mycket egengjord i år och jag tror att hon blir glad)
 • 4 julklappar till julklappsleken
 • Önskelista till vad vi själva önskar oss.
 • Baka pepparkakor ( har köpt färdig pepparkaksdeg på Boijerts
 • Städa (ständigt, var kommer allt stök ifrån???)
 • Tvätta (ständigt)
 • Träna läxor med barnen (Wohoo, sista läxveckan!!!)
 • Skriva på blogg ( för det ger mig så mycket)
 • Updatera på fb (för det ger mig också mycket)

INSTÄLLDA

 • Putsa fönster inför advent (hoppade denna i år)

BUBBLARE

 • Träna (har dåligt samvete)
 • Skicka presenter till Finland (har köpt till min kusin med familj men inte orkat skicka och nu är det nog sent att skicka något)

Jag är glad att jag slipper allt med matlagning och matinköp för det gör J. Skönt! Bara tre dagar kvar denna vecka och sedan är det helg och snart, snart är det julledigt, bara en vecka kvar nu. 🙂

 

14 tankar om “Att göra listor..

 1. Vilka listor!!!! Ta bort dom och gör det du hinner! Det som inte blir av får vänta till nån annandag eller så kommer du inte ens märka att dom inte blev gjorda.
  Har märkt att listorna ibland stressar mer än de strukturerar.
  Kram 💕

  Gillad av 1 person

  • Jo, det är nog så och bra råd från dig men jag är rädd att glömma fast om man tittar efter så är det faktiskt ganska mycket som egentligen inte är livsnödvändigt att göra men så var det där med kravbilden igen, eller hur 😉 tur att jag slipper maten i alla fall. Mina barn brukar säga att det jag gör bra är makaroner när det gäller köket, men det klart om man har en tjej som älskar makaroner så kommer man ganska långt med det. 😉

   Gilla

 2. Hej.
  Först vill jag påpeka att det inte bara är kvinnor som skriver jullistor! 😉
  Listor är viktiga, både i arbetet och privat, så man inte missar något viktigt och man kan återanvända listorna till nästa år som då nästan är komplett från början.
  Vill tipsa om att på saveyourday.com/julplanering finns fler färdiga jullistor att direkt börja använda!
  /Linus

  Gillad av 1 person

  • Haha, påminner om min finska kusin som brukar säga till mig ”dons worry be happy”. Jag är så glad att jag hittat tillbaka till mina släktingar igen och att jag har en sådan fin kusin att ha kontakt med. Viktigt att känna sina rötter tycker jag. Jag ska nog försöka posta julklappen imorgon. 🙂

   Gilla

 3. Blir trött bara jag läser alla dina listor, men jag är själv likadan 😀 Eftersom jag inte har några hemmaboende barn, så blir inte heller mina listor lika långa som dina 😀 Det som inte är livsnödvändigt kan vänta till en annan dag, det viktigaste är att listorna inte stressar sönder en… Va rädd om dig, kram!

  PS. Har varit dålig på att svara och kommentera dina inlägg, bättre sent än aldrig…

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s