Första advent

Första advent och snart är det jul. Jag och mannen gick en runda i förmiddags…
larv

..och hittade denna lilla larv. Fjärilslarv månne? Eller kanske något annat?regn

På väg hem innan allt började…

Mannen tog med sig paraply och tur var det för när vi var på väg hemåt blev vädret som förbytt. Regnet stod som spön i backen. Det blåste och plötsligt kom det en blixt och det hördes dunder också. Precis som om någon gått och blivit tokig däruppe i himlen.

När vi kom hem var vi dyblöta trots paraplyet. Går inte riktigt att värja sig när regnet kommer in från alla håll. Ändå kändes det skönt och friskt att komma ut. Jag tycker om när vi går tillsammans.

Nu på eftermiddagen har det bakats lussebullar och en del pynt har plockats tillbaka ner i lådan. Ner eftersom…

…igår när jag och K kom hem från julmarknaden hade E fyllt alla fönsterkarmar med allt tomtepynt som någonsin producerats på dagis. Och hur mycket jag än tycker om deras saker vill jag gärna ha lite måttfullhet i det hela. Varje år tänker jag alltid att jag ska plocka undan lite saker från jullådan inför nästa år men varje gång glömmer jag bort det. Nåja, jag tror att vi har nått en kompromiss här hemma och nu är det lite mer lagom av julpynt. Det lär bli mer när granen kommer upp om ett par veckor.

Hoppas att er advent varit bra och att du som läser det här får en riktigt mysig dag, kväll eller vad du har framför dig.

8 tankar om “Första advent

  1. Ja, det blev en regnig första advent även här. Igår var jag ute hos min dotter och hennes sambo med flyttgröt, dom har flyttat ut på landet i ett litet hus som dom har fått hyra, kanonmysigt 😀 …fina bilder som förmedlar adventsmys 😀 Önskar dig en underbar vecka, kram!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s