Göta Lejon och American tables

Efter lördagens frukost begav vi oss ut på stan för att kolla runt innan det var dags att se föreställningen Förklädet på Göta Lejon i Stockholm.

Det var skönt att bara strosa omkring och jag hittade en jättefin klänning. Det blev tyvärr inget köp, satt inte tillräckligt bra för det priset men älskade mönstret och färgerna. 🙂 5 kg lättare och det hade nog gått bra men med tanke på antalet klänningar jag har i garderoben behöver jag inte en till i alla fall, inte just nu.

Fikade överst i Moodgallerian och njöt av att bara sitta där med vänner.

IMG_6572

På eftermiddagen delade vi en stor taxi och begav oss till Göta Lejon för att se föreställningen Förklädet.

Vi hade fått platser ganska högt upp och när jag tittade ner mot scenen fick jag lite lätt svindel. Fint att de hade grönblå ridå istället för den sedvanliga röda.

De första minuterna av föreställningen var det nästan helt mörkt och det enda som hördes var Björn Kjellmans röst som sakta men säkert men tar med publiken på en resa i sin favoritmusikal ”Det påstrukna förklädet”.

Förklädet har fått väldigt fina recensioner och av mig blir det en stark 3 av 5 möjliga. Björn Kjellmans rollkaraktär som en medelålders man är en stor del av behållningen av hela showen och tillför en extra dimension till det hela. Utan honom hade det hela känts betydligt plattare.

Efter föreställningens slut återvände vi till hotellet för att byta om och bege oss vidare till Marcus Samuelssons restaurang American tables som låg på lagom gångavstånd från vårt hotell.

Atmosfären på American tables kändes härlig, lagom avslappad och hade ändå det där lilla extra. Servicen var toppen och maten var också väldigt god. Helt klart värt ett besök!

Nu dröjer det till våren innan nästa träff med det här gänget. Spännande att se var vi hamnar då. 🙂

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s