Att älska sig själv..

..det låter självklart men det är svårt. Det tog lång tid innan jag lärde mig att tycka om mig själv och kanske det fortfarande finns en liten del inom mig som helt och fullt inte accepterat den jag är.

Om jag skulle försöka analysera mig själv skulle jag säga att jag har fått en bra grundtrygghet från min barndom men också att jag i många år har lidit av otroligt dåligt självförtroende. Det är bättre nu men ibland skymtar det fortfarande fram i de stunder som jag behöver det som minst. Stunder där jag egentligen bara skulle ta för mig av livet och strunta i vad jag tror att andra människor tycker. Allt hänger ihop med hur jag tror att människor uppfattar mig och när jag känner mig nere så är det inga fina bilder jag målar upp för mitt inre. Tur att jag inte är nere så ofta.

Ett tag när jag var yngre hade jag kompisar men kände mig konstigt nog ändå ensam. Ibland har jag tänkt att det var för att jag inte lät människor tycka om mig för den jag var utan jag försökte vara något annat än mig själv för att få vänner.

Nu när jag är äldre behöver jag inte vara någon annan än mig själv. Jag har hittat rätt i mitt identitetssökande och jag vet vad gillar och inte gillar. Jag vet också att de jag umgås med tycker om mig för att jag är jag, trots fel och brister. Att kunna vara sig själv tillsammans med en annan människa är underbart!

Det tog mig över 30 år att lära mig att älska mig själv. Nu tycker jag att jag är snäll, klok och insiktsfull för det mesta men jag kan bli tjurig också. Det är då min man kan säga saker som:

– Oj, jag har visst fått 3 barn.

Då skäms jag lite över hur jag beter mig men samtidigt tänker jag att ingen kan vara en ängel hela tiden. Vi har väl alla lite av både en djävul och ängel inom oss och om jag som vuxen ibland tar på mig tjurighetsmasken är jag säker på att jag inte är ensam…

IMG_0737

 

En tanke på “Att älska sig själv..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s