Tågresan upp till Stockholm

I fredags lämnade jag snöfritt Skåne för att resa till vår huvudstad. Jag fick ta tåg till Hässleholm och byta till Stockholmståget. Jag hade bokat biljetter i första klass och när jag kom in så var min plats upptagen men inte en person i sikte. Jag flyttade helt sonika väskan till sätet mittemot och lyfte upp de två jackorna på hatthyllan. Över 45 min förflöt innan ett äldre par i 60-årsåldern dök upp. Det var deras jackor som jag hade flyttat men de försäkrade mig om att det inget gjorde.

Efter ett tag muttrade mannen efter att ha insett att han satt i första klass att han kunde verkligen inte förstå varför deras dotter (tror jag det var) bokat första klassbiljetter. Frun instämde och de fortsatte att prata om detta faktum. Mannen verkade inte känna sig helt bekväm med situationen. Jag bröt in i deras konversation och sa:
-Vet ni, ibland kan det faktiskt vara billigare att åka första klass än andra.
Mannen lyste upp och de kunde inte förneka att det visserligen var billigare denna gången än förra.

Vi började prata så smått. Jag berättade att jag var på väg till Stockholm för att träffa 6 andra tjejer som pluggat på samma högskola som jag och att vi egentligen var 9 tjejer som brukade träffas regelbundet 1-2 ggr per år.

De i sin tur berättade att de var på väg att träffa ett par de hade känt i många år. Första gången hade de kört bil upp men istället för att hamna i Linköping hade de hamnat i Lidköping och kört fel en si så där 30 mil. Efter det hade frun propsat på att de alltid skulle ta tåget upp istället och så hade det blivit.

15-10 minuter innan de hoppar av försvinner mannen och kommer tillbaka med en flaska vitt vin. Han och frun undrar om jag vill ha. Jag tackar ja och innan vi skiljs åt tackar jag för deras sällskap. De båda ler tillbaka och tackar för trevligt sällskap. Jag fortsätter min mot tjejhelgen i Stockholm och hotellet Scandic Grand Central…men det får bli ett nytt inlägg. 🙂

IMG_6547IMG_6550IMG_6555

 

6 tankar om “Tågresan upp till Stockholm

  1. Det låter som en trevlig tågresa upp till Stockholm 😀 Jag tycker om att åka tåg, det är ett bekvämt sätt att resa, tycker jag. Jag var på rätt många kurser på den tiden då jag var med i Lottakåren, så då blev det en hel del tågresor. Vad roligt att ni fortfarande träffas. Hur längesen är det ni pluggande ihop? Ha en fortsatt trevlig kväll, kram!

    Gillad av 1 person

    • Tack och tack för att du tyckte att bilden på mig var fin. Precis som du har jag lite svårt för Selfiebilder men man få väl bjuda på sig själv ibland fast man inte är riktigt nöjd. Många långa kramar till finaste dig! Vitt vin är gott och vilket trevligt sällskap jag hade. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s