Snabbtåg till Skåne

Helgen har tillbringats i vår fina huvudstad men nu sitter jag på snabbtåget till Skåne. Fötterna ligger ovanpå min resväska och jag har fönsterplats. Himlen är svagt rosafärgad och jag längtar hem. Hem till Skåne och till den första snön som har fallit under min frånvaro.

snö

Bild från K:s insta. Jag längtade hem när jag såg bilden.

I morse präglades mitt instagram och FBflöde med allehanda bilder på den vita snön. Folk som prisade den, barn som var överlyckliga och sedan de som konstaterade att Skåne blir lamslaget så fort det faller lite snö på vägarna. Vad jag förstår så föll det lite mer än lite där hemma. Ja, kanske inte om man jämför med vad som kan falla i Norrland men för oss i Skåne är 1 dm mycket och det orsakar alltid samma kaos. Faktiskt redan vid 1-2 cm och ändå vet vi att snön kommer i stort sett varje år.

De senaste två vintrarna har det inte varit så mycket snö att tala om här hemma. E fick en splitterny overall förra vintern som hon använde en gång. Det säger väl allt. Förra vintern var mest slask. Om jag får hoppas blir det en vit vinter detta år. En vinter fylld av snögubbar, snölyktor, istappar, varma brasor, varm choklad (eller te har inte så mycket övers till kaffe) finns på min önskelista men just nu vill jag faktiskt bara hem och krama mina barn och min man.

Strul med att posta på tåget så nu är jag hemma och här kommer lite bilder från resan hem.

fonster2

Från tågfönstret…fonster

Från tågfönstret…station2

Nästan hemma, väntar på skjuts…
station

Mycket snö var det här och jo jag hann frysa lite innan mannen kom…

Stockholm då, hur var det? Jodå det var väldigt bra. Inlägg och bilder kommer förhoppnings senare idag eller under morgondagen. Ha en trevlig kväll! 🙂

11 tankar om “Snabbtåg till Skåne

  1. Åhh, va härligt med snö, så vackert 🙂 Jag trodde det skulle komma lite snö hos oss också, men icke, tråkigt! Det har iaf varit minusgrader, så vi har ändå haft fint väder. Hoppas du hade en härlig helg i Stockholm, kram!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s