Inbrott i vår by..

varbyVi hade inbrott i vår fina by igår och på vår väg.

Mina första tankar gick till de som drabbades och deras barn. Det är otäckt för oss vuxna men för barn är det snäppet värre.

Vi som är äldre har hunnit med att se och uppleva en hel del av världen. Även om jag blir lika ledsen varje gång något otäckt händer så vet jag att det kan hända. Barnen har inte hunnit uppleva riktigt lika mycket ännu. När det dessutom händer något i ens direkta närhet är det mer skrämmande och  ett direkt angrepp på vår grundtrygghet.

Jag tror att det är därför så många här i Sverige reagerar starkare över att något händer i Paris än tex i Libyen. Paris ligger närmare. Klart att det är lika otäckt båda sakerna men vi måste börja någonstans och då är sympati för Paris bättre än total likgiltighet.

Tillbaka till vår by och det som hände här. Jag har aldrig varit med om ett inbrott men jag inbillar mig att det inte är känslan av att förlora de materiella sakerna som är värst utan snarare känslan att någon har varit inne och huserat på den plats där vi känner oss som tryggast. Vårt hem, vår borg. Om man inte känner sig trygg i sitt eget hem vad finns då kvar?

Min nästa tanke gick till mina barn. Om de kommer hem från skolan och skulle upptäcka ett inbrott vad skulle de känna då? Jag vill inte ens veta för jag anar redan svaret. Det är något som skulle påverka dem en lång tid framöver.

Var rädda om er därute och jag önskar er alla en underbar helg!

Fru Månsson

8 tankar om “Inbrott i vår by..

  1. Får rysningar bara jag läser det…..vi hade inbrott för tre år sen. Som du skriver så är inte förlusten det värsta, utan att någon har varit inne och rotat bland våra saker. För hyresvärden var det 3:e inbrottet och tro nu inte att man får någon vana i detta,NIX.

    Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s