Vardagsmysterier

Det finns ett antal vardagsmysterier i mitt liv och jag är ganska övertygad om att det kan drabba er alla. De vanligaste i mitt liv är:

1.       Omaka strumpor
Skilsmässostatistiken bland strumpor är oroväckande hög. Det kan också vara så att det bor ett sockmonster i tvättmaskinen.  Ett annat alternativ är att vi invaderats av månkameleonter som lämnar sockspår efter sig och bara väntar på att äta upp oss människor efter att vi blivit tillredda i deras enorma våffeljärn.

Om ni är sugna på att läsa mer om månkameleonterna och deras invasion av jorden hittar ni historien i Jo Nesbos barnbok ” Doktor Proktor och världens undergång. Kanske.”

2.       Garderobsdöden
Kännetecknas av att man tittar in i garderoben eller går in i den (för er lyckliga som har walk in closet) och konstaterar att det finns ingenting, och då menar jag ingenting att ta på sig trots att det är fullt av kläder.

3.     Översvämmad tvättkorg
Är inte säker men ibland tror jag att vår tvättkorg fylls på underifrån. Liksom ett svart litet hål som öppnar sig under men istället för att suga in kläderna och krympa tvätthögen läggs det på både det ena och andra och den bara växer. Känns som ett ständigt moment 22. Fast det är kanske där strumporna försvinner? Ner i hålet alltså fast om all annan tvätt kommer upp där så blir det totalt ologiskt.

4.      Saknade matvaror
När jag ska baka är något nästan alltid slut, konstigt nog. Antagligen eftersom bakning aldrig är något planerat hos oss. Tur att det finns snälla grannar som förbarmar sig!

5.     Krympande kläder
Kläder som krymper hur vanligt är inte det? Då menar jag inte kläder som barnen växer ifrån. Utan generellt över hela, känns som om kläderna blir mindre och mindre. Kan också vara jag som blir större och större, men det är en helt annan historia.

6.       Köbyte
Byt aldrig kö för att det ser ut som någon annan kö går snabbare. Om du gör det kanske det blir som det brukar bli för mig. Helt plötsligt speedar kön upp som jag stod i innan jag bytte och jag har fortfarande dragit nitlotten. Händer liksom alltid. Är det karma?

IMG_8885

Månkameleonten med strumporna. …

 

5 tankar om “Vardagsmysterier

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s