Gårdagens tabatacirkelträning….

…var rent ut sagt skitjobbig. Kanske beror på att jag inte varit så aktiv de senaste veckorna/månaderna men jag är glad att jag gick dit. Glad att jag började träna hos Emma. Glad att jag lärt känna och träna med alla de fantastiska människor som är med av och till på Emmas pass. Ni är helt otroliga!!!! Tack för att ni peppar och är så underbara, ingen nämnd och ingen glömd men ni vet vilka ni är. 🙂

Efter uppvärmning i mobilitetsövningar körde vi två rundor av följande övningar: 20 st Knäböj med händerna bakom nacken, 20 st gående utfall, 10 armhävningar och 10 höftlyft. De gående utfallen kändes verkligen i bena!!!

Sedan blev det tabata för hela slanten fast i cirkel, 7 stationer med 20 sekunder på varje och 10 sekunders vila vid byte av station. Efter en runda blev det lite längre vila innan det var dags igen, totalt 8 rundor där döden flåsade en i nacken redan efter halva tiden.

7 stationer:  svinga rep (tror faktiskt jag fick till denna idag efter bara ett år sedan vi möttes första gången), hoppa upp på låda, kasta en slamball rätt ner i marken, wall balls, kettlebellsvingar, räckhäv och knäböj med vikt som i stående läge ska lyftas över huvudet, så kallad GTO.

Det känns idag men träningsvärken efter förra veckan var värre. Jag hade ont i magen i flera dagar, av träningsvärk då alltså. Det gjorde bokstavligt ont så fort jag skrattade.

Vi avslutade med AMRAP (As Many Rounds As Possible) på 3 minuter bestående av 10 hoppande knäböj,10 hoppande utfall, och 5 burpees. Jag ska ärligt säga att jag höll inte riktigt måttet men jag kämpade in i det sista och belöningen var ett väldigt tillfredsställt sinne efteråt med en väntade frukost hemma. Ett skönt sätt att börja dagen på som jag rekommenderar varmt.

sportsgym

Sportsgym 🙂 är så glad att de öppnade upp i Höör.

schema

Dagens program

rep

Där är dem, repen som jag har så svårt för men nu så, det börjar ta sig. Här byte mellan stationer!kettlbell Emma demonstrerar kettlebellsvingar….wallball

…och wall balls.

6 tankar om “Gårdagens tabatacirkelträning….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s