I mataffären…

..brukar jag nästan aldrig vara. Min man sköter matlagningen och veckohandlar. Inför varje handling gör han veckomatsedel och efter den gör han en lista som delas upp i olika kategorier beroende på var varorna finns i affären. Allt är alltid väldigt noga planerat.

Idag följde jag med för att köpa en present till en av E:s bästa kompisar som har kalas imorgon.  Först skulle E också med men hon ändrade sig och jag fick istället ringa upp från affären via facetime och visa henne olika saker på leksaksavdelningen. Hon valde och så var det bra med det.

Jag då, vad gjorde jag sedan? Jag letade upp J som stod och tittade bland hyllorna. Då och där fick jag mitt första uppdrag.

– Du kan hämta, Maizena, bakplåtspapper och O´boy.

Förvirrad som jag är fick J peka ut vägen dit jag skulle gå. Jag kände mig som en liten lakej som skickades ut på små uppdrag. Väl tillbaka visade jag upp varorna och fick tumme upp eller ner. Lite som på gladiatorarenorna i filmer, fast här låg inte mitt liv i vågskålen. Tur är väl det. Det där med att handla är inte lätt och att variera mat från vecka till vecka är ännu svårare. Skönt att jag inte har det ansvaret i vår familj för då skulle det nog bli makaroner hela tiden. Ja, ni hör att mat inte är min starka sida men äta kan jag. 😉

I mataffären kan man hitta allehanda konstiga ting, höra allt möjligt och se många olika sorters människor. Nästan lika intressant som att sitta i en tågkupé och hitta på historier om de människor som sitter där.

Väl framme i kassan låg kassarna som J tagit med sig hemifrån längst ner under all mat. Jag fick vänta på att börja packa in. Det stod en man bakom oss i kön, han såg lite road ut och pekade ut för mig var i vår vagn kassarna låg under tiden som J lyfte upp varor på bandet. Till sist ville jag inte vänta längre utan jag mer eller mindre grävde fram dem utan att äventyra matvarorna förstås. Jag fick förtroendet att packa ner och efter att vi placerat kassarna i bilen konstaterade J att jag packat en av de tunga köttbitarna ovanpå en av de köttpaket som vägde mindre. Kött som kött menade jag och skämtsamt sa jag till honom att han nog borde passa sig om han ville ha hjälp fler gånger samt att han gott kunde köra tillbaka vagnen.

Ska precis öppna dörren och då låser J den på pin kiv så det var bara att följa med honom att lämna den. På väg tillbaka ser jag plötsligt hur han börjar springa till bilen. Jag anar vad han är ute efter och tar upp jakten. Vi hinner fram samtidigt och därmed blir jag inte utelåst denna gången. Min man gillar att driva med mig och jag har inget emot det. Det är en av de sidor jag älskar med honom.

När vi körde hem frågade jag om han ville ha sällskap fler gånger och det ville han. 🙂 Det är ganska roligt att handla om man är två och man hinner minsann avverka en del prat också. Blir nästan som egentid fast i affären. 🙂

mat2

När vi stod i kassorna noterade jag ett provrum utanför kassorna. Jag fattar inte varför det står där? Hade det inte varit bättre inne bland kläderna istället?

mat1

Såg också konstiga godisburgare, kändes lite läskigt artificiellt så verkligen troll i dubbel bemärkelse!!

mat3

Jepps så här ser de ut hemma hos oss i matväg, mycket grönt och ägg och lite annat.

6 tankar om “I mataffären…

  1. Tack för ett roligt inlägg, och vad skönt det måste vara att din man sköter matinköp och matlagning 😀 Mina matinköp är också välplanerade, allt för att minska tiden i matbutiken, och jag packar gärna själv ner mina matvaror, det är viktigt att det tyngsta är längst ner, där är jag och min dotter väldigt olika 😀 Ni verkar ha väldigt roligt ihop, så härligt! Det där med provrum har jag hört att man har i en del butiker där man har paketutlämning. Dom som har beställt exempelvis kläder på nätet, ska kunna prova direkt och eventuellt returnera varorna med vändande post. Tack för att du delar med dig av din vardag, det är roligt att läsa, kram!

    Gillad av 1 person

    • Tack, vad roligt att höra, kanske blir fler vardagsinlägg. Det är väldigt skönt att slippa köket. Det är inte så att jag är en katastrof i köket men det är inget jag finner intresse i direkt. Jag och min man har väldigt roligt ihop och det känns ännu bättre efter vår helg i Köpenhamn. Jag tror det var bra att vi kom bort från barnen lite och var själva. Jag har kommit på att det finns ganska mycket jag och min man egentligen kan göra för att få tid tillsammans som att gå till affären och handla och vi hade det väldigt roligt i affären. Och ja, vi har det väldigt roligt annars också, kanske som två förvuxna barn. 😉 Tack, det där med provhytten hade jag ingen aning om men det låter väldigt troligt att det är som du säger för det såg verkligen malplacerat ut där den stod utanför kassorna. Kram! 🙂

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s