Att gråta…

..kan ibland vara en befrielse. Ibland är det en förbannelse. Att inte kunna styra tårarnas färd nedför kinden är utelämnande och när man känner sig utelämnad är man också sårbar. I alla fall jag!

Jag trodde att det var bättre nu, att jag var stark men så fort stressen börja flåsa mig i nacken känner jag hur nära jag är. Jag inbillar mig att jag är stark för jag känner mig stark men plötsligt förlorar jag kontrollen och jag börjar stilla undra, ska jag verkligen ro i hamn allt detta. Räcker jag till? Gör jag världen besvärligare än den är eller är det bara mitt sinne som begränsar/komplicerar det hela? Jag vet inte, jag vet faktiskt inte…

Det är som en rosentagg som sitter permanent under huden. Många gånger känns den inte men ibland då och då sticker den till och gamla saker seglar upp till ytan. Det är då tårarna väcks till liv. Ibland lyckas jag begränsa dem som jag gjorde idag men ibland går det inte. De är som en strid flod som bara växer sig starkare.

Många gånger i mitt liv har jag gråtit så mycket att det till sist gjort ont i ögonen och jag undrar hur jag som verkligen försöker göra kloka val och se på livet på ett positivt sätt ändå trillar in i negativa tankemönster emellanåt…… Varför är det så?IMG_6489

12 tankar om “Att gråta…

 1. Åh, så jag känner igen mig…
  Låt tårarna komma bara, de helar.
  Igår var jag ledsen, kände mig missförstådd och mycket annat negativt.
  Men då jag beslöt mig för att släppa allt det där och tänka ”saker och ting är som det är, låt dem vara” fick jag ny styrka.
  Vi seglar runt på det här sättet – vi människor.
  I morse rullade tårarna igen men det var av andra orsaker, då jag plötsligt fick bekräftelse på att nån kanske förstod mig ändå…
  Kram ❤ ❤

  Gillad av 1 person

  • Klokt skrivet och jag håller med dig. Tror också mycket att det handlar om krav och när jag börjar tänka på det känns det som jag inte räcker till och vips börjar jag överanalysera situationer på fel sätt. Lätt att tänka negativt men jag är också glad att jag har förmågan att gråta för då kommer det ut och helar precis som du sa, istället för att bygga på en klump inuti en som istället kanske briserar längre fram. Vad skönt att du fick bekräftelse på vad det än var och att du kunde gråta då också. Tårar uttrycker ju en känsla inom en och den känslan kan vara både positiv och negativ och allt däremellan. Kram

   Gilla

  • Tack, det känns bättre nu, allt handlar nog mycket om krav, krav på mig själv och när allt känns övermäktig kommer den där lilla taggen som sticker till. Konstigt hur livet kan gå så upp och ner. Tänker på dig också! Kram

   Gillad av 1 person

   • Ja, livet är rena rama berg-och-dal-banan, dels är det höga toppar och dels är det djupa dalar, och dessutom kan det svänga väldigt snabbt (det är min erfarenhet) Det gäller att inte ge upp, och det verkar varken du eller jag göra. Skönt att det känns bättre nu, kram fina du!

    Gillad av 1 person

    • Håller helt med dig och ibland är det bara små dippar men har man då som jag varit van vid djupa dalar blir jag alltid extra orolig då. Precis som om jag inte vågar lita på min egen förmåga. Därför känns det extra bra just nu. Jag räknar ner till jul när jag ska försöka ha det lite ledigt och den 29 december fyller min blogg 1 år. 🙂 Häftigt tycker jag, kunde aldrig tänka mig att jag skulle orka och vilja skriva så mycket som jag gjort men det ger mig ändå en hel del även fast jag inte har så många läsare. Det viktiga är att den finns där för mig när jag behöver och sen har jag ju träffat dig. 🙂 Kram 🙂

     Gillad av 1 person

     • Det är bra att ha förmågan att kunna känna av innan man når dom djupare dalarna, och det är väl erfarenheten som har lärt oss att inte ramla för långt ner. Du har fyllt din blogg med många intressanta, roliga, spännande och inspirerande inlägg, så bloggens 1-årsdag måste du fira 😀 Det är roligt att ha en blogg, och min tanke var att skapa ett digitalt fotoalbum för min egen skull, extra roligt att andra gillar min blogg och mina bilder, och extra roligt är att jag har träffat dig 😀 Kramar!

      Gillad av 1 person

      • Tack så mycket, känner precis som du. Bloggen var mycket för min egen skull i början men det är roligt att få kommentarer på inläggen antingen i bloggen eller på fb där jag delar alla inlägg också. Jag ska fira 1-årsdagen på något sätt, får fundera lite på hur. Kul att du tycker om min blogg och att det gett dig något. Kul att lära känna andra människor som dig, hoppas att vi kanske kan träffas under nästa år. Hade varit kul, kanske vi kunnat åka på ett gemensamt fotouppdrag någonstans mittemellan där vi bor ? Kramis

       Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s