Jag tog mig i kragen.

…och klockan 09:00 idag stod jag utanför Sportsgym. Stirrade in genom glasfönstret och såg hur de andra redan börjat på uppvärmningen. Jag bankade desperat, först på fönstret och sedan på dörren.  Kortet låg hemma. Ett tag funderade jag på om den stängda dörren var ödets sätt att säga, nix, det är inte din tur idag, åk hem igen. Men ibland handlar det bara om att ta ödet i egna händer och göra saker fast man egentligen inte alls känner för det.

Ända sedan augusti eller var det september har träningen legat på sparlåga. Jag har sett hur mina träningskompisar har varit hurtiga och jätteduktiga med sin träning medan jag suttit här hemma på kammaren. Kanske inte direkt tyckt synd om mig men jag har verkligen inte orkat. Jo, jag erkänner förresten, lite synd har jag nog tyckt om mig själv. Tog till och med bort mig från en löpargrupp på facebook bara för att varje inlägg snarare gav mig mer missmod än inspiration och vem behöver det  när humöret inte är på topp.

Det svåra är alltid att ta sig till träningen. Väl där är det jobbigt, svettigt men helt underbart. Kroppen behöver jobba och jag behöver låta min kropp jobba. Jag har bara en och om jag vill orka saker fortfarande när jag är gammal är det rätt bra att ge mig själv de bästa förutsättningarna som jag kan.

Efter dagens uppvärmning körde vi AMRAP (As Many Rounds As Possible) under 5 minuter. En runda bestod av 10 knäböj, 10 armhävningar, 10 utfall (5 på vardera ben). Det kanske var någon övning till, kommer inte ihåg men jobbigt var det.

Vi avlöste med parövningar, 2 minuter per övning och jämna byten. Över och under, rodd 100 meter medan partnern kör planka samt 5 stycken benlyft upp till partner som puttar ner dem igen innan byte.

Vila, innan vi började på 90 sekundersintervaller. Första bestod av 90 sek med 10 stycken viktlyft, där du håller vikten, går ner i knäböj och sedan upp med vikten över huvudet. Resterande tid ägnas åt att kasta en större viktboll högt upp mot en vägg. Vila i 90 sekunder och sedan 3 rundor till. Härligt eller hur ;-), men fruktansvärt jobbigt och jag som inte tränat på ett tag flåsade som bara den. Fast när jag tänker efter gjorde även övriga det. En riktigt pulshöjare med andra ord.

Innan den slutliga stretchen hann vi även med 4 rundor a 90 sekunder med 10 stycken baby get ups och sedan burpees resterande 90 sekunder. Inte det enklaste det heller. Pulsen kommer verkligen på topp.

Jag är glad att jag gick dit. Det gör inget att jag stönade och stånkade och kände mig hur slut som helst. Sanningen är att när passet var slut kände jag mig som en riktig stjärna och jag var väldigt nöjd med mig själv.

emma

Bästa gänget men saknade några på dagens träning. Hoppas att alla ni andra saknat mig. Kram

8 tankar om “Jag tog mig i kragen.

 1. Spontant sett tycker jag träning ska ge glädje, inte få dig att känna missmod.
  Så du gjorde rätt som gick ur gruppen på FB om den fick dig att känna dig ”dålig”.
  Lyssna på ditt hjärta, ditt innersta, då blir allt du gör rätt.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 2. Åh så flitigt…nu har jag äntligen oxå börjat komma igång lite smått här hemma..känns riktigt bra..hoppas bara att jag inte blir tvungen att avbryta för då blir d så svårt att ta upp det igen. Kom du iväg i lördags? ”Lycka till” till oss båda 😉

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s