Beröm från oväntat håll..

Beröm när man minst anar det är trevligt. Jag fick det idag.

Har ni sett den tecknade filmen med Gråben och den irriterande fågeln, där Gråben tappar hakan? Tänk er sedan att jag är Gråben, fast bara när det gäller tappa hakan biten inte alls det andra. Låt mig gå tillbaka tills tidigare idag… en slags miniversion av tillbaka till framtiden.

Jag sitter på mitt kontor inne i något när jag får besök. Vi pratar lite kort och helt plötsligt kommer det, ORDEN! Positiva ord om mitt agerande och från någon som verkligen inte slösar på beröm. Det är STORT!!! Eller ja för mig är det stort.

Jag sitter där, det känns lätt overkligt. Det är inte att det är översvallande, men det är beröm och det är uppskattande ord. Nu inser jag att jag kanske låter lätt ironisk och det är inte min avsikt. Jag tror fortfarande att jag är i chock.

Min hjärna sätter händelsen på repeat. Det enda jag kan tänka efter att orden lämnat hens mun är: Sa hen verkligen det? Senare samma dag har vi ett möte och efteråt får jag ett stort tack från samma person.

Det är kväll nu, och jag har sakta börjat rulla upp hakan men den där chockkänslan sitter fortfarande i. Skönt att se att vardagen kan bjuda på oväntade och glada överraskningar i dessa tider. Ta hand om er därute och tänk på att berömma om du ser att någon gjort något bra. En mening från dig kan ge en annan människa så mycket mer än du kan ana.

halloween

Kanske ett snällt spöke flög i min kollega idag i dessa Halloweentider eller kanske inte. Oavsett vad så hoppas jag att det händer fler gånger!

8 tankar om “Beröm från oväntat håll..

  1. Så härligt för dig! Man kan gott berömma någon för något varje dag, det kostar så lite. Minns när jag en gång hade en ”rejält” äldre dam framför mig vid kassan, vars (damens) hår var nylagt. Jag böjde mig fram och sa: -Vad fin du är i håret! Hennes blyga leende och glada ”tack” värmde mig tillbaka.

    Gillad av 1 person

  2. Njut av berömmet och spara det i minnet. Har haft en chef för några år sedan som gav beröm och även framförde om en kund varit nöjd med mitt jobb. Det var underbart. Tyvärr fick han gå hem och sista åren jag jobbade fick vi en chef som inte pratade med os innesäljare. Tråkigt.
    Ha en skön helg

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s