Frosten kom…

…till vår by i dag och la sig som ett skirt vitt täcke över gräset. När jag gick ut fanns den fortfarande kvar i skuggan men där solen sken hade den förvandlats till skimrande dagg.

Skulle skrapa rutorna och köra in till tätorten för att handla frukostbullar. Insåg att jag inte hade någon isskrapa i den nya bilen så jag improviserade och använde ett cd-fodral istället. Det gick det också. På vägen in var det dimma vid sjön. Vackert!

E är sjuk eller som hon uttrycker det, näsan är sjuk och vill inte sluta rinna. Skinnet under näsan är avskavt fast det har inhandlats mjuka servetter för att hålla slitaget nere och hennes röst låter inte som vanligt. Jag tror hon fascineras över det för hon testar att försöka prata normalt men blir både road och förundrad när det inte går.

E har också gjort en spellista på brädspel som ska klaras av under dagen. Vi har redan spelat äckliga familjerna, mouse trap och zoo mix max och för tillfället står det 3-2 till E. Nu vilar hon sig. Det kan vara ansträngande att spela när kroppen inte är helt frisk.

För er som undrar över släktforskningsinläggen håller jag på med ett just nu och hoppas kunna publicera det senare i veckan. Det handlar om en släkting som fick sitta inne för stöld i mitten av 1800-talet. Jag har dock en känsla av han gjorde det av väldigt desperata skäl men det kan jag bara spekulera i.

Önskar för övrigt just dig som kikar in helt fantastisk dag! Passa på att njut lite extra för visst är hösten vacker och snart kommer vintern.  Varje årstid har sin charm.

7 tankar om “Frosten kom…

  1. Här var det också frostigt idag på morgonen, själv har jag bilen i garaget så jag slapp skrapa rutor, men kanske dags att plocka fram isskraporna, tack för påminnelsen 🙂 Jag tycker det är roligt att spela spel, men nu var det längesen misstänker jag, för jag känner bara igen Skip-bo och Uno 🙂 Hoppas ni har haft en bra dag, och att ni snart kryar på er. Spännande med lite tjuvar eller banditer i släkten, ser fram emot att läsa om detta. Underbara bilder, så vackert det är, vi har verkligen haft en fin höst och jag hoppas på en härlig vinter också, med mycket snö och några minusgrader 🙂 Trevlig kväll och kram!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s