Hur många heter….?

Roar mig på morgonkvisten att söka namn i SCB:s namndatabas. Visste ni att medelåldern för en Mia i Sverige är 36.5 år. Medan medelåldern för min mans namn är 24,3 år, antar att det betyder att hans namn är lite populärare än mitt i den yngre generationen. ;.)

5 209 PERSONER heter Mia

Förnamn:

6 981 kvinnor har Mia som förnamn

Av dem har 5 209 kvinnor namnet Mia som tilltalsnamn

1 man har Mia som förnamn

Av dem har 0 man namnet Mia som tilltalsnamn

Efternamn:

23 personer har Mia som efternamn

Hur vanligt är ditt namn?

8 tankar om “Hur många heter….?

  1. Intressant, jag gillar statistik 🙂 Är du döpt till Mia, eller är det ett smeknamn? Mina föräldrar döpte mig till Eva Susan, och jag har Susan som tilltalsnamn, gillade dock inte stavningen, så fram till förr året, stavade jag mitt namn Susanne, men nu har jag ändrat min stavning till Susan, tycker den stavningen är snyggare och på jobbet kallar man mig för Susan med engelskt uttal 😀 Dock var det stor skillnad på antalet Susan, och antalet Susanne. 1783 kvinnor har Susan som tilltalsnamn, däremot är det hela 30 844 kvinnor som heter Susanne i tilltalsnamn, intressant. Dessutom finns det tre som heter Susan i efternamn, hmm… Tack för ett roligt inlägg Mia. Kram!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s