Höstens första brasa och ett tips..

Idag har jag tänt höstens första brasa i vår kamin. Det värmer skönt och ger precis den där mysighetsfaktorn som behövs när det börjar blåsa kalla vindar utomhus.

Till julen är det 11 år sedan vi flyttade till vår lilla by. Det snöade ute och vi hade två flyttningar den dagen. Vi flyttade in i mina svärföräldrars hus samtidigt som de flyttade söderut i Skåne. Mycket jobb med andra ord, men jag har inte ångrat en sekund att vi flyttade hit. Det var som att komma hem.

Svårast att vänja sig vid var att det var betydligt kallare i vårt nya hus än i vår gamla lägenhet. Det kändes som om kroppsbehåringen ökade under första åren vi bodde här för att det ständigt var lite småkallt. Kanske kroppens sätt att kompensera? Numera är jag van. På höst och vinter har jag extra kofta och inneskor på mig plus att vi trivseleldar på helgen. Fördelen är att huset är relativt svalt på sommaren. En annan fördel är att jag stressar av. Ju längre bort jag kommer från staden där jag arbetar desto lugnare känner jag mig. Skönt!

När vi bodde i Malmö var det aldrig tyst och aldrig helt mörkt. För en som är uppvuxen mitt ute i Göingeskogens granskogar som jag kändes det bra men det var aldrig hemma, inte som nu. Nu är det mörkt och tystnaden sänker sig, precis som jag vill ha det när jag ska sova.

IMG_6218 Tipset kommer här. Om ni har en braskamin hemma som ser ut som ovan på glaset så går det hyfsat lätt att fixa till. Ta bara vanligt tidningspapper, blöt med varmt vatten, doppa i askan och börja gnida mot det smutsiga glaset.IMG_6219 Tada, efter ett par minuter ser det ut så här. Kan inte garantera resultat men här hemma funkar det alltid. 🙂

IMG_6228

Synd att bilden inte gör brasan rättvisa men det är varmt och skönt vill jag lova. 🙂

8 tankar om “Höstens första brasa och ett tips..

    • Nja, förstår hur du tänker. 😀 Jag var mest fascinerad av det. Det tog några år innan jag vande mig vid det kalla. Tror det är för att golven är så kalla. Bor i ett enplanshus från 70-talet.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s