Kom ner därifrån! Det är farligt…

Det stramar i kinderna. Jag har varit ute i stort sett hela dagen och arbetat med diverse olika saker. Rensat rännorna, plockat mossa på norrsidan (finns en del kvar), borstat bort spindelnät på väggar och fönster, sopat och plockat undan trädgårdsmöbler och ansat rabatten mot gatan.

När jag står på framsidan kommer en av mina grannar förbi. Hon är över 90 år men försöker fortfarande gå en runda varje dag ute med sin rullator. Jag ser hur hon tittar upp på mig så jag klättrar ner från stegen.
– Vad gör du? undrade hon.
– Jag rensar rännor.
– Du är duktig du, säger hon. Hon berättar vidare att hon ska på födelsedagskalas hos sitt barnbarn och att hon också har barnbarnsbarn. Helt plötsligt säger hon:
-Jag kan inte rensa rännor som du. Jag är bara gammal och värdelös.
– Gammal är du men definitivt inte värdelös svarar jag.
Leendet som möter mig är helt underbart, hela hon strålar och hon tackar innan hon fortsätter sin promenad.

När jag kommer till den norra långsidan klättrar jag upp på taket för att plocka bort en del av mossan. Jag står där uppe i godan ro när jag hör den gamla damens röst igen. Den är fylld av oro och omsorg och det låter som att hon pratar till ett barn.
-Kom ner därifrån. Det är farligt.
Jag stänger av musiken, tittar ner från min plats på taket och ropar att det är ingen fara.
-Det är inte säkert! hör jag henne säga uppfordrande.
När jag hör hennes svar klättrar jag ner. Hon ser nöjd ut men så fort hon försvunnit in i sitt hus utom synhåll går jag upp på taket igen.

Det är verkligen annorlunda att stå på taket och titta ut över byn där jag bor. Det är i och för sig inte så många som bor där, knappt lite över 90 hushåll men ibland kan det vara bra att få perspektiv till saker och ting och förstå att saker ser olika ut beroende på från vilket håll man tittar.

Tack för att just du kikade in på min blogg. Här kommer lite bilder från dagen!


höst5 höst4 höst3 höst höst2

4 tankar om “Kom ner därifrån! Det är farligt…

    • Jo,kanske det men jag kände mig rätt säker. Jag var mest orolig att takplattorna skulle gå sönder när jag trampade på dem och inte så mycket att jag skulle trilla ner. 🙂 Ingen säkerhetslina 🙂 men jag var väldigt försiktig. Tack Carita, jag älskar att bo här det är väldigt rofyllt. 😀

      Gillad av 1 person

  1. Va duktig du är och modig, bra jobbat. Jag hade nog inte själv fixat det, är lite höjdrädd av mig 🙂 Vad sorgligt att den gamla damen kände sig värdelös, men turligt nog träffade hon dig på vägen och kände sig säkert mindre värdelös. Härliga höstfärger på bilderna, kram!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s