Första intrycket…

Jag är nog lite tokig ibland eller kanske bara lite obetänksam och impulsiv. 😉 Idag på jobb började jag och min kollega prata om att vi borde skapa ett projektrum. Jag tog genast tag i saken och pratade med fastighetschefen för att jag ville kolla med möjligheten att beställa en stor whiteboard för att installera den i det tilltänkta projektrummet. Han föreslog en whiteboard i samma storlek som i det stora konferensrummet. Engagerad som jag är stegar jag bort till till just det konferensrummet och öppnar dörren. 4 förvånade ansikten från kundservice stirrar på mig. Jag finner mig snabbt och säger: – Jag skulle bara kolla på tavlan och tittar sonika på whiteboarden bakom dörren som är helt blank och tom. Jag ser hur de ler och jag stänger snabbt dörren. Kinderna glöder av skammens rodnad samtidigt som jag inte kan låta bli att se det humoristiska i det hela.

En stund senare när de har rast går jag jag dit för att be om ursäkt. En av tjejerna berättar med en humoristiskt glimt i ögonen att nu vet de vem jag är (Mia på IT) och att de kommer inte att glömma mig i första taget eftersom jag gjort ett starkt första intryck.  Jag slår till henne lite lätt  och skämtsamt på axeln och då säger hon och ler: Det var ett positivt intryck.

B som jag jobbar med tillägger att hon undrade vad jag menade med min kommentar om tavlan eftersom den var tom men efter min förklaring av projektrummet förstår hon. När jag går förbi konferensrummet lite senare på eftermiddagen vinkar jag och ser hennes roade blick.

Jag känner mig glad och samtidigt som jag skäms lite grann över det som hände kan jag inte låta bli att se det roliga i det hela. Jag är väl sådan antar jag, impulsiv, engagerad och bjuder på mig själv och sen är jag väldigt snäll. 😉 Synd att det nästan ska vara ett skällsord nu för tiden. Bara för att jag snäll kan man inte behandla mig hur som helst och det vet nog de flesta i min tillvaro. Säger jag nej menar jag nej och gör jag något snällt så är det för att jag vill göra det. Jag tycker att vi har alldeles för lite snällhet här i världen.

Nåja, nu har vi ett projektrum (mitt gamla rum) på gång. Jag flyttade in nästan alla saker till min kollegas rum idag och ser fram emot att fixa med vårt projektrum under kommande vecka. Det kommer att bli riktigt bra det här! 🙂

4 tankar om “Första intrycket…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s