Overklighet blev verklighet…

IMG_3952

..i en värld som känns allt mer galen för varje dag. Gärningsmannen är död och jag undrar vad motivet till det han gjorde var? Inte för att det skulle rättfärdiga något, utan för att försöka förstå vad det är för ett hat som driver en människa så mycket att hen är beredd att skada och ta någon annans liv. Är det ensamhet, okunskap, övergivenhet, psykisk ohälsa eller annat? Vi kan spekulera och kanske polisens utredning till och med kan komma nära men vi kommer aldrig att få veta…

Det ofattbara kommer alltid att vara ofattbart….

Rädslan slog rot i landets skolor idag. Mina tankar går till offrens och gärningsmannens familjer men också till de elever och personal som blev berövade på sin trygghet….

Var rädda om er där ute! Det är inte bara hösten och vintern som sprider kyla kring sig utan även vi människor och då blir även systemet kallt. Låt värmen och engagemanget som denna tragedi väcker stanna kvar för att fortplanta sig och låt oss ta dialogen om det finns något konkret som kan göras för att förebygga liknande tragedier i framtiden.

3 tankar om “Overklighet blev verklighet…

  1. En fruktansvärd händelse, som också har kommit till vårat land, mycket sorg och otrygghet flyter upp till ytan, och man undrar vad det är för galen värld vi lever i. Det känns som det bara blir värre och värre, väldigt kusligt, tycker jag. Va rädd om dig, min fina bloggvän, kram!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s