Ingen har det så perfekt hemma..

Sitter och och tittar ut över ett stökigt vardagsrum/kök samtidigt som jag lyssnar på Lukas Graham. Hans låt 7 Years ligger på Digilistan. Om ni hört och gillar den, kanske Heedegards låt Happy Home featuring Lukas Graham också kan vara något. Den är från 2014, jag gillar Lucas röst och jag gillar texten. 

K har varit sjuk i två dagar och med mannen i Stockholm är jag envåldshärskare här hemma. Eller ja nästan, det går sådär. Det har blivit meningsskiljaktigheter och jag känner mig mer som diplomat än diktator. Ett och annat vulkanutbrott har det blivit också. Konstigt hur lätt det är att bli grinig så fort sömnen blir lidande och stressen gör sig påmind. En dålig natt/morgon kan verkligen sätta sin prägel på resten av dagen.

Försöker passa på att tvätta upp högen av tvätt i badrummet. Jag hade en vag tanke att jag även skulle hinna med en städning av hemmet. Har dock inte blivit något av det. Det är då jag älskar när min dotter bläddrar i tidningen, ser en annons för ett möbelföretag och utbrister:
-Alltså, ingen har det så perfekt hemma. Det ser bara konstigt ut. Varför ser det ut så?
-Ja, det är en annons försöker jag lite halvlamt.
– Allvarligt mamma, inget hem ser ut så 24/7..
– Men kanske ganska ofta.. säger jag och tar upp exempel på andra jag känner som har välstädade hem.
-Men mamma, alla de du nämner har inga barn. Klart det blir enklare då.

Åh som jag känner för att krama min dotter just då. Jag gör det inte men jag hoppas att hon kommer att ha en lika nykter inställning till alla de retuscherade kroppar som vi och våra barn matas med dagligen.

Det konstiga är, att på något sätt känns det som om min dotter har mer koll på verkligheten än mig. Kan det vara så att hon på vissa sätt är klokare än jag. Vet inte om jag ska vara stolt eller känna mig rädd? Mer stolt antar jag. Hennes ifrågasättande är en egenskap hon ska vara rädd om. Det är bra att våga ifrågasätta och utmana även om det som i detta fallet bara är en möbelannons. Vem vet, kanske det leder till något större? Hon fick mig att må bättre i alla fall.

Ibland sätter vi orimliga krav på oss själva och det är också de kraven som är hårdast att leva upp till.

kok

Eftersom jag inte är beredd på att bjuda på den där stökiga befriande bilden får det bli en gammal bild från köket när det ser städat ut. Önskar er en trevlig kväll, jag tror jag ska göra en kopp te och ta tag i röran. Kram!

4 tankar om “Ingen har det så perfekt hemma..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s