Handla skor och vinterjackor..

..hade varit njutbart om det varit till mig själv men när det gäller att handla till barnen är min erfarenhet att det kan bli mer jobbigt än roligt.

Inför dagens planerade inköpsrunda hade jag informerat min man att han fick välja att stanna hemma eller följa med. Jag var ganska säker, faktiskt till 99.99 % vad han skulle säga. Svaret att han ville stanna hemma kom således inte som någon överraskning. När orden kom ut ur hans mun kunde jag samtidigt skönja lättnaden i hans ansikte och jag log inombords. Jag unnar han verkligen att slippa det hela för jag vet att det hamnar på hans bottenlista över saker och ting att göra.

Om jag vill ut och shoppa och han ska följa med vill han alltid att jag ska ange vilka affärer som jag ska gå in i. Jag tror att det är för att han ska stå ut men jag är inte säker. Om jag mot förmodan skulle få för mig att gå in i en annan affär får jag höra att den inte fanns med på listan. Med andra ord blir det lättare för mig om han inte är med, en så kallad win-win situation för båda.

K hade sovit över hos en kompis. Jag och E hämtade upp henne runt lunchtid och begav oss iväg. Första stoppet blev Borgeby skor utanför Lund. Upptäckte det förra året och då gick skoköpet till barnen förvånande smidigt men i år, nja. E hittade nästan 3 par som hon valde emellan medan min 11-åring kanske inte direkt suckade men det var inget jubel heller. De skor hon gillade fanns inte i hennes storlek och de andra skorna som hon provade var antingen för små, för trånga, för fula etc. Jag tror att en bidragande faktor till suckarna och halvhimlandet med ögonen var att K behövde mat så efter att jag köpt E:s skor körde vi till Center Syd för att äta lunch och fortsätta jakten på vinterskor och vinterjackor till barnen.

De håller på med renovering på Center Syd så det var lite stökigt men vi hittade både skor till K och jackor till både E och K inne på Lindex och Stadium. Skönt att kunna sätta check på det.

Dagen gick över förväntan och shoppingturen som jag hade fasat för blev riktigt angenäm efter intagen lunch. Något som vi alla tre blev förtjusta över är att de har en del av HM Homes sortiment på HMbutiken i Center Syd. Det var riktigt roligt att titta på. Dock var det en ren plåga att vara inne i butiken för det var otroligt varmt på grund av alla lampor.

hm

Bild från HM Home på Center Syd.

Just det, nu kan vintern komma. Jag kanske inte är förberedd men barnen är det i alla fall. Har ni tänkt på att det finns både julmust och julsaker tillgängliga ute i affärerna. Lite tidigt för tomtar kan jag tycka samtidigt som en annan sida av mig tycker att det är mysigt. Fast jag vill inte längta bort hösten, den är mysig på sitt sätt och den är här och nu. Imorgon ska jag på enspännande utflykt till ett ställe där jag inte varit tidigare. Rapport kommer på bloggen. Ha det bäst! 🙂

3 tankar om “Handla skor och vinterjackor..

  1. Ha, ha, att köpa kläder med barn känner jag igen, under perioder var det hopplöst att handla kläder med dottern, ingenting som passade, det tillhör kanske 🙂 Skönt att ni hittade både jag jackor och skor, det börjar bli kyligt ute nu, så det kan behövas en varmare jacka. Ha en underbar dag, och hoppas du får en härlig utflykt, jag ser fram emot avrapportering från den samma. Kramar till dig ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s