Åldersnoja? Vi säger reflektion, för det låter bättre…

Ok, jag erkänner. Jag kände av något idag och inte bara idag utan lite av och till under de senaste två veckorna. Jag tror inte att det är åldersnoja men jag inser hur det låter. Jag tror att det handlar mer om hur jag relaterar till världen runt omkring mig.  Jag vet inte varför och jag känner mig inte direkt besvärad utan mer förundrad och tacksam. Låter det konstigt?

Låt mig förklara..

Jag går förbi det stora konferensrummet på första våningen. Inuti rummet sitter det 3 kända ansikten och ett okänt relativt ungt ansikte. Jag hajar till, vem är den unga tjejen där inne? Har hon verkligen åldern inne för jobb? Jag känner hur jag både skräms och skäms över min reaktion. Jag delar min upplevelse med en kollega som berättar att hon upplevt liknande känslor och jag förstår att det nog är en reflektion som kommer över de flesta förr eller senare.

Helt plötsligt är jag inte yngst i arbetslivet längre utan det finns tjejer och killar därute som jag hade kunnat vara mamma till, en ung mamma visserligen men ändå…Det sätter saker och ting i perspektiv. 20 år till och jag kommer att kunna relatera ytterligare ett snäpp och konstatera att hen hade jag kunnat vara mormor till och hen är i min dotters ålder.

I två dagar har jag klappat in ögonkräm under ögonen och på ögonlocken. En liten tub där jag duttar ut små prickar som jag sedan försiktigt arbetar in i den tunna huden. Vet inte hur vi kom in på det men precis innan systemansvarigmötet börjar jag och en kollega prata ögonkräm och hon har en som liksom rullar in krämen i huden. Jag hör mig själv fråga vilket märke. Ja, ni förstår…

Åldern syns på ytan. Inuti är jag visare, klokare och mer erfaren än någonsin och jag känner en stor trygghet i mitt liv trots livets fram och baksidor. Det finns undantag men det finns det till nästan allt.  Oavsett hur ung jag känner mig i knoppen så är det kroppen och humöret som kommer att avgöra hur jag uppfattas av andra.

Har ni hört uttrycket ”man är inte äldre än man känner sig” . Byt ut man mot jag och sig mot mig och vips..

Jag är inte äldre än jag känner mig …. och just nu känner jag mig i precis rätt ålder både i kropp och knopp. 🙂

Önskar er alla en fantastisk helg för det ska jag ha. Kramar

jag

Gammalt foto, tja i alla fall kanske 3-4 år gammalt. Jag känner mig faktiskt inte så mycket äldre just nu. I alla fall inte i sinnet.

2 tankar om “Åldersnoja? Vi säger reflektion, för det låter bättre…

  1. Åldersnoja… det gäller bara att inte känna sig äldre än var man är, och att man inte fastnar i sina tankar kring ålder. När jag tittar mig i spegeln kan jag fortfarande inte förstå och inte heller se, att jag har fyllt 50år 😀 Härligt att du känner dig i rätt ålder, hoppas du får en härlig söndag. Fin bild på dig, kram ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s