Ställen att återvända till..

Vårt besök i Köpenhamn präglades av god mat, vin, te, långa promenader och samtal samt upptäckande av nya smultronställen som jag gärna besöker igen. Här nere kommer en lista på de ställen vi besökte, med start från fredag kväll.

IMG_5849På fredagskvällen besökte vi Madklubben Steak på Pilestræde. Trevlig personal, bra atmosfär, god mat och en himmelsk pannacottadessert. Tänk på att boka bord!

IMG_5884

På lördag lunch stannade vi till i Köttbyn och besökte tehandeln Tante T och åt brunch på Mother, vars interiör visas i bilden ovan. Härlig brunch som kan rekommenderas. Kände mig dock lite vilse för det dröjde ett tag innan vi förstod att det bara var att ta av brunchen och sedan betala i efterhand.

IMG_5945 På eftermiddagen på väg tillbaka från Nyhavn gick vi förbi denna trevliga tehandel och bestämde oss för att testa på deras tea room på andra våningen.IMG_5943 IMG_5920 IMG_5926 IMG_5930Vi testade ett helt underbart vitt te som hette Perle Jasmin. Supergott, så det blev ett inköp i tehandeln på planet under.

IMG_5944

IMG_5914På en av gågatorna eller om det var Ströget fanns också denna underbara chokladbutik, Hotel Chocolat
IMG_5907 IMG_5912

Det blev även några chokladkakor med hem fast av den mindre varianten än de som visas på bilden. Chokladen testades sedan hemma vid söndagsfikan tillsammans med tjejerna och den var supergod.

IMG_6005 På kvällen blev det en helt utomordentligt restaurangupplevelse på Kødbyens Fiskebar

IMG_5997

Ångkokta blåmusslor i äppelcider och örter. Underbart läckert och i botten under alla musslorna dolde sig den fantastiska såsen.

IMG_6001

Bakad torsk med butternutpumpa, grönkål, rostade solrosfrön, korngryn och dragon, också helt otroligt gott!

Alla ställen jag nämnt ovan rekommenderas varmt men om jag får välja så blir det helt klart Fiskebar och A.J Perch tea room som är mina solklara favoriter.

Nu hoppas jag verkligen inte att det tar 4 år tills nästa gång jag och min man gör något liknande. Det borde gå att få till åtminstone en gång om året. Köpenhamn är en otroligt charmig stad, konstigt att vi egentligen inte besöker den oftare med tanke på hur nära den ändå ligger.

I morgon ska jag gå på kurs, spännande. Önskar er alla en fortsatt fantastisk vecka. Kram!

3 tankar om “Ställen att återvända till..

  1. Åhh, så många mysiga ställen ni besökte, och så mycket gott att äta, det riktigt vattnas i munnen när jag sitter här och läser 🙂 Hoppas det är en spännande kurs, alltid roligt att lära sig nya saker, eller bygga på gamla kunskaper. Kram!

    Gillad av 1 person

    • Kursen var superbra och i projektledning som jag så väl behöver då jag börjat ha en del projekt. Utbildning är alltid nyttigt och utvecklande, nåja i alla fall om den har en bra lärare och det hade jag förmånen att ha. Det blev verkligen en dekadent helg i mat. Både jag och min man älskar att prova på mat och äta gott. Kanske därför sköterskan klagade över mitt midejmått på hälsokontrollen 😉 (högt kolesterol ) också. 🙂 Kram

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s