Jag har krympt men inte där jag önskar mest..

Avklarad hälsokontroll och jag vet att man inte ska fästa sig på det som är negativt men…
Sköterskan frågan hur lång jag var och jag svarade.
Jag: 1.59 men på Universeum under radar var jag 1.57.
S: Ja, du är ju inte i åldern där längden börjar gå neråt än, lika bra att vi kontrollmäter ….
Jag ställer mig med fötterna intill väggen. Hon mäter och konstaterar.
S: 1.58, då blev det en kompromiss i alla fall.

Inte den enda kompromissen för eftersom jag låg precis på gräns mellan normal och övervikt (BMI:25) ville hon också mäta mitt midjemått som hamnade på 84. Även det en ”kompromiss” mellan 88 cm (som det inte ska vara mer än) och 80.
S: Det är ju bättre om det lutar mer åt 80 än 88 men även här blev du halvvägs.

Allt annat var bra utom lite högt kolesterol och stressvärde.

Det är inte lätt att träda in i mellanåldern 😉 och dessutom få det svart och vitt på papper. Jo, jag har fått en handlingsplan också. Mer motion så kommer sannolikt de andra värdena att rätta till sig samt enbart en portion mat. Inte äta för att det är gott…Ibland önskar jag att jag var 20 igen med samma förbränningstakt, som jag skulle äta då…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s