2 nätter i Köpenhamn…

..utan barn kan vara högst underbart när man är förälder och naturligtvis annars med.

Inför helgen frågade min ena dotter mig om vi enbart ville dit för att slippa dem. Jag svarade att det var inte fallet. Skälet till helgen var snarare det att att jag och J ville tillbringa den tillsammans och göra saker vi annars aldrig gör, som att gå på finare restauranger, strosa omkring planlöst och utforska omgivningarna, prata och bara vara. Min andra dotter kommenterade mitt svar med att säga ungefär så här: Precis, det är viktigt att ni gör det så att ni orkar ha en relation även efter att vi barn har flyttat hemifrån. Ni måste ha något gemensamt och behöver jobba på det nu.

Jag ska ärligen säga att jag blev lite chockad när jag hörde henne säga det och tänkte i mitt stilla sinne att hon måste ha läst min blogg tills jag kom på att jag nog sagt till båda mina barn att det är viktigt att vi vuxna ibland skapar egentid tillsammans. En relation innebär mycket mer än att bara låta den kretsa kring barnen och deras saker. Vi vuxna måste också kommunicera och utvecklas, antingen tillsammans eller mot olika håll. När den enskilda utvecklingen går mot olika håll är det extra viktigt att checka av att det fortfarande finns en gemensam plattform att stå på.

Jodå, efter min och J:s helg tillsammans kan jag konstatera att jag är fortfarande jag och J är fortfarande samma gamla J och vår plattform är nog rätt solid ändå. Jag trivs underbart bra i min mans sällskap och lyxen att bara planlöst gå omkring och upptäcka nya vyer är härlig.

Ni som känner både mig och J väl, vet också att om det är något som finns högt upp på vår agenda så är det te, mat och att få upptäcka nya saker.

Jag har några pärlor att dela med mig av men jag tänker mig att de är värda ett eget inlägg. Tills det kommer vill jag dela med mig av några bilder från vårt besök i den danska huvudstaden.

IMG_5991 Tänkte på min bloggvän Susan när jag såg denna kranen så det fick bli en bild. Älskar att den är gul 🙂IMG_5861 Gatukonst 🙂IMG_5865 Gatukonst Sydhaven år 3015IMG_5870Gatukonst
IMG_5890 Spännande torn som höll på att byggas, vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker om utsidan. Fräckt eller inte? Vi får se när det blir klart.IMG_5893 På Ströget fanns denna man som gjorde enorma såpbubblor som barnen runtomkring bara vill spräcka. 🙂IMG_5894 Denna gatukonstnär var helt fantastisk, vilket balanssinne att bara stå på en upprätt stege utan stöd. Rolig var han också.IMG_5899 IMG_5915 Jag och J i centrum.IMG_5918 NyhavnIMG_5974 Vi såg ett runt torn som vi gick till och..IMG_5973

och gick in i. Däruppe hade vi en fin utsikt över Köpenhamn och vi konstaterade att det finns väldigt många kyrkor i Danmarks huvudstad.IMG_5978 Bilder uppifrån rymden ner på jorden.IMG_5979 IMG_6009 På väg mot hotellet fanns denna upplysta fasadIMG_6020 Utsikt från hotellfönstret. 🙂IMG_6023 Bara för att jag gillar bilden och den ensamma kameran..IMG_6024

Inte riktigt New York men även Köpenhamn hade sina glasbyggnader. 🙂 Håll utkik efter nästa inlägg och läs mer om den underbara maten på Fiskebar och få tips på en trevlig tesalong i den stora staden. 🙂

7 tankar om “2 nätter i Köpenhamn…

  1. Det låter som ni hade en härlig helg i Köpenhamn, och många fina bilder blev det också 🙂 Favoriten är bilden från det runda tornet, och spegelbilden på dig och din man. Jag blir glad att höra att ni fortfarande trivs tillsammans, och jag önskar er all lycka. Tack för den fina bilden på byggkranen, blir glad att du tänker på mig. Jag har varit lite off ett tag nu, men känner att jag börjar komma tillbaka igen, det känns bra! Ha en trevlig kväll, kram!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s