Djupa hål…

De finns runt omkring oss. Människor som ramlar ner i djupa hål. Väl där har de svårt att ta sig upp igen. Vi är våra egna värsta kritiker och det är svårt. Svårt att hitta en balans på vad som är ok och vad som inte är det. Svårt att hitta en balans mellan arbete och fritid. Svårt att se skillnad på egna och andras krav. Allt vävs ihop till ett enda spindelnät och det är lätt att fastna.

Spindeltrådar är starka men fokuserar du är du starkare. Fröet till förändring börjar alltid spira inom dig. Ibland behövs stöd och hjälp från terapeut, psykolog, arbetsgivare, nära och kära men det är bara du som kan göra arbetet och ta dig loss. Ingen annan.

Läste ett klokt facebookinlägg  och kunde relatera till mycket både till mig själv och till de personer som jag ser håller på att falla. Jag vill gärna dela med mig av 5 punkter som fanns i  texten:

1.       Utmattning drabbar dem som är starka.

2.       Utmattning drabbar de som är omtänksamma.

3.       Utmattning drabbar de som har svårt att säga nej.

4.       Utmattning är inte depression.

5.       Vägen från utmattning är att fokusera på sig själv.

 Hela artikeln där de fem punkterna utvecklas hittar du i artikeln: Det här borde alla veta om utmattning.

Många fortsätter att fråga hur jag mår. Inte alls konstigt med tanke på de blogginlägg jag hade för ett par veckor sedan. Svaret är: Mycket bättre! Jag balanserar fortfarande på en skör tråd men den är starkare nu. Jag är glad att jag kunnat dra nytta av tidigare erfarenheter och på det sättet säga stopp i tid innan min kropp säger till. Det är en resa och jag tror nog att jag undvek hålet denna gången. Allt jag gör nu är att fokusera så mycket som jag kan på mig själv och det som ger mig energi. Önskar er en underbar fredag.

Ps: Första gången jag gör ett tidsinställt inlägg, spännande att se om det fungerar. 🙂 Ds

IMG_5640

Undvek hålet denna gången känns det som i alla fall. Jobbar hela tiden aktivt för att tillföra mig själv energi.

2 tankar om “Djupa hål…

  1. Ett intressant inlägg, och med hjälp av träningen lyckas jag också hålla mig undan från hålet, tror jag i alla fall 🙂 Skönt att höra att du mår mycket bättre, och jag hoppas du får en underbar vecka, kram!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s