Att kickstarta kroppen…

Det är dag 2 av 9 av min inre reningskur C9. C:et i C9 står för change och är ett program designat för att ge mig och andra som provar på en kickstart mot ett hälsosammare liv. Kuren som säljs av återförsäljare av Forever Living innehåller 1 bok med ett program om hur du går tillväga för att lyckas, Aloe Vera Gel (ska drickas), I pkt med fiberpåsar, 1 burk med vitaminer, en påse med proteinpulver och ett måttband. Dag 1 och 2 är tuffast för helst ska man undvika att äta överhuvudtaget. Kniper det finns det fria listan som innehåller exempel på grönsaker och frukt som är ok att äta.

Jag brukar vara skeptisk att prova på sådana här kurer för jag är ett matvrak utan dess like. Dieter eller detox är inte riktigt min grej. Jag kommer ihåg när jag var liten och min morbror bad mig att spara lite av potatisarna för att hunden också skulle få mat. Gud vad jag skämdes. En annan av mina mostrar brukade skämtsamt säga att det gjorde aldrig något om man kom förbi hemma vid om det var matdags för det fanns alltid ett par extra ransoner. Hon kunde inte heller förstå att jag som åt så mycket ändå inte var större. Synd att det inte har varat upp till medelåldern. Nu lägger sig minsta lilla extra gram direkt på magen och där blir det kvar.

Nu är huvudet är matt och magen lite platt (i alla fall mer än vanligt för den får ingen mat att tala om). Än har jag lyckats hålla relativt gott humör. Jag brukar aldrig vara jättehungrig på morgonen men igår var känslan en helt annan. Det var som att min kropp visste att nu får den inte mat.  Det ena tecknet efter det andra började visa sig. Helt plötsligt kände jag hunger och till skillnad från min vanliga omelett till frukost drack jag lydigt min Aloe vera dos. På kvällen kompletterade jag med en paprika från fria listan för att stå ut. Jag kanske ska nämna att jag drack en proteinshake på lunchen också så ni inte tror att jag svälter mig helt.

Gårdagens motion passade jag på att göra samtidigt som E körde sin simträning. Det blev 40 längder i bassängen. När jag simmade  och samtidigt tittade på alla föräldrar som väntade ut sitt barns träning genom att sitta och kolla ner i en mobiltelefon i 30 minuter kände jag att gjort rätt val. På kvällen mullrade magen och jag somnade hungrig.  Självvalt som ni förstår så jag borde inte klaga.

I morse vaknade jag full av energi. Jag gjorde en liten dans av lycka samtidigt som jag uttryckte hur jag kände mig. Min man replikerade ironiskt: Är det dödsryckningarna? För att i nästa sekund fråga om jag ville ha ett litet eller ett stort glas vatten till frukost.

Nu är snart dag två till ända och i morgon får jag äta en måltid på 600 kalorier. Längtar!

Första doppet och det var kallt. Det är bara att kasta sig i!

Första doppet i somras och det var kallt men även det en kickstart. 😉

2 tankar om “Att kickstarta kroppen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s