Varför måste vi..

K: Varför måste vi gå ut?
M: För det är sådant som föräldrar tvingar sina barn att göra…

När orden lämnade min mun kommer jag ihåg alla de gånger som jag själv sagt nästan identiska ord till min mamma. Varför måste jag… I K:s ålder ville jag inte ut och gå. Jag satt hellre hemma och ugglade på rummet. Min mamma vann i stort sett alltid striden och jag gick ut. Efteråt tyckte jag att det var hur skönt som helst. I alla fall tills nästa gång, då det var samma visa igen.

Då har pappan i familjen Månsson en betydligt bättre approach, i alla fall enligt barnen.

J: Den som går ut får extra gott fika…
E: Jag kommer…
K: Jag med..

Det blev en härlig promenad i det gröna och vi gick upp till Bosjökloster. En underbar dag där sommar möter höst. Klarblå himmel, kylig luft men ändå varmt. Inte ofta det är så härligt långt in i september. Vi gick längre än vi brukade och hälsade på både getter, alpackor och hästarna. Här och var syntes det spår av höstens intåg och jag älskar det. Det är vackert!

IMG_5588 1000-åriga eken. Vet att jag haft med den i tidigare inlägg men den är så mäktig…IMG_5577K och jag i eken..
IMG_8970 Och lite spår av hösten..IMG_5595 Spexa kan man också göra..IMG_8984 Eken från den sidan som är hel..IMG_8972 Färist på väg till djurhagarna. Barnen konstaterade att det kan nog vara svår både för djur och mindre barn.IMG_8975 De fina alpackorna njöt av solen.IMG_8977Sedan hittade vi den här, ser ni stegen som slutar uppe i hålet?
IMG_8981 Små hästarIMG_8974 IMG_8987 Jag på styltor. Fortfarande något jag kan bättre än mina barn men de börjar lära sig..IMG_8988 IMG_8989 IMG_5638 Björnrot verkar vara en riktig universalväxt. Både mot migrän, matsmältningsbesvär, gikt och som brännsvinskrydda. Kanske något för trädgården nästa år..IMG_8994 Vi såg en del fjärilar idag. Fotograf: KIMG_8996

Fotograf: K

Kanske skulle tillägga att barnen tyckte det var jätteskönt efter den avklarade promenaden och inte för att den var avklarad då utan för de faktiskt njöt av att ha varit med ute.  Jag och min man kunde bara hålla med. Nu ska jag snart börja jobba med ett släktinlägg som jag hoppas ska komma under någon av de kommande dagarna och imorgon börjar min detoxkur som jag tänkte berätta om här på bloggen. Ha en riktigt fortsatt bra dag!

4 tankar om “Varför måste vi..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s