PT-pass nr 7

Äntligen, äntligen, äntligen… pass nummer 7. Det blev back to basics eftersom det var ett tag sedan förra passet. Började värma upp med rodd så att jag kunde starta med styrkan när Emma kom.

Under passet varvade jag två övningar i taget, x antal repetioner, 3 gånger per övning.

x antal rep – Backsquat med stång 20kg
y antal rep – Pull ups blått band

Första övningen var knäböj med 20 kg stång på axlarna. Skulle förmodligen kunna ta mer men när jag inte tränat det på ett tag är det viktigare att tekniken sitter för att öka vikterna efter hand. Pulls up körde jag med två sorters grepp, otroligt jobbigt. Tur att tränaren hjälper till att lyfta upp en. 😉 Den dumma tröjan fastnade hela tiden i gummibandet.

5 st Marklyft 50 kg
10 st Box jumps (3 stycken 70 cm, 7 stycken 60 cm)

Övning nummer 3 var marklyft och där är tekniken väldigt viktig. Det känns när ryggen inte orkar och jag inte spänner tillräckligt. Nästa vecka kommer vi förmodligen att satsa på 4 perfekta per omgång. Denna gången blev det 5 per gång men sista marklyftet i varje omgång blev också det sämsta ut tekniksynpunkt. Dagens boxjumps var en utmaning, handlar om att hoppa upp på en låda. Testade att hoppa 70 cm och blev otroligt glad att jag klarade det. Mycket sitter i huvudet.

Utfallsgång med kettlebell över huvudet 8 kg
12 stycken push-ups

Utfallsgången ville egentligen Emma att jag skulle ta en 12:a men det räckte att ta den över huvudet för att inse att den var för tung för mig, i alla fall nu. Push-upsen eller armhävningarna var helt ok men tredje omgången började det krokna även här.

20 st Twister 6kg
Brutalbänk

I twistern sitter jag på rumpan med fötterna i luften och doppar bollen från sida till sida. Brutalbänken är den som jag hade bild på tidigare i veckan när jag visade axplock från helgen. Läskig, speciellt när benen darrar och tröttheten känns i kroppen.

30 sek löpning
1 min svingar

Avslutningen fick verkligen upp pulsen och det första jag gjorde när jag var klar var att gå till fönstret och säga fy f*n. Jag brukar aldrig svära annars men på något sätt kändes uttrycket väldigt passande just då.

Nu är jag nöjd, det känns bra i kroppen och jag känner mig stark. Blir bara förundrad varenda gång hur flåset kommer igång vid styrketräning. Jag vet att Emma säger att det är för att det är stora muskelgrupper som är igång under övningarna. Jag kan relatera till det men det känns fortfarande konstigt att få upp flåset så mycket vid enbart styrketräning. Jag accepterar det dock och jag är lycklig när jag får träna och någon hejar på mig. Tack Emma, för att du är du och så himla grym på det du gör. Älskar att träna med dig.

Har även införskaffat mig ett paket C9 från Forever living för att köra en detox inför hösten.  Jag börjar på den först nästa måndag och 9 dagar framåt. Berättar mer då! Ska bli spännande. 🙂

IMG_5519

Otroligt trött när jag tog detta kort men lycklig inombords i alla fall. 🙂

2 tankar om “PT-pass nr 7

    • Är lite spänd inför detoxen men det är ju några dagar kvar innan jag sätter igång och det är ju bara 9 dagar som tur är. Träning ger verkligen energi. Idag var en sådan dag som jag bara ville kasta in handduken och lägga mig i soffan men jag tog mig i kragen och till träningen. Känns så skönt nu! 🙂

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s