Axplock från helgen..

Mannen var bortrest hela helgen. Barnen och jag somnade samtidigt på fredagskvällen, bra eftersom jag ska lägga mig tidigare. Vaknade vid sextiden på lördag morgon och bara rådde om mig själv. Skönt när det börjar ljusna ute, allt är mörkt och det är bara jag, en kopp te och skrivandet.

exercise

Styrketräningspass lördag morgon! Barnen släppte iväg mig frivilligt och K till och med uppmuntrade mig.  Idag och igår har jag haft sådan träningsvärk att jag inte kan gå i trappor och sätta mig utan att det gör ont. Körde bland annat thrusters i 20 min och alternerade mellan 8, 15 och 20 kg. Väl hemma konstaterade K att min muffinsmage minskat. Uttalande som glädjer en kvinna i min ålder.  🙂

Lördag eftermiddag, barnen bakade muffins  med grannbarnen. Jag övertalade dem att halvera sockermängden för det gör jag. Inget bra råd när det bakas cup cakes. De ska vara söta, det är liksom hela grejen. Har lärt mig efter helgen men fortsätter att halvera sockret på kladdkaka i alla fall.  🙂

Jag blev bjuden på god mat och hade supertrevligt sällskap av grannfrun. Tur att vi bor nära varandra. Barnen parkerade vi med pizza, snacks och film i vårt hus medan jag åt hemma hos grannarna. Kvällen avslutades hemma hos mig. Hittade ett kort på när jag och Sara inte känt varandra så länge. Vi satt hela kvällen och pratade, det är guld värt att ha en vän nära.

På söndagen åkte jag och barnen hem till mamma och pappa. Passade på att hämta mina häften som jag beställt om torpen och gårdarna i  Åbuen, Graveboda, Olastorp och Ö Flyboda. Jag och mamma hade sightseeing i de göingska skogarna och letade upp platsen där min morfar Otto föddes och platsen där hans farfar Thomas såg dagens ljus. Roligt!

gravebodaHär föddes min morfars farfar Thomas Nilsson den 21 april 1851.Olastorp

Här i Olastorp föddes min morfar Otto. 🙂

Mamma knorrade lite över körandet men jag vet att hon föredrog det istället för kartläsandet. Inte klokt egentligen var folk kan hitta platser att bo på. Undrar hur de fixade vägen ut till husen långt ut i skogen och hur lång tid det tog att göra. Det måste ha varit ett enormt jobb. Jag ser i alla fall fram emot att grotta ner mig mer i Örkeneds olika byar och undersöka mer om var min släkt bott och vilka deras grannar var.

2 tankar om “Axplock från helgen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s