Att samla kraft..

IMG_5267

Det stormar inom mig. Två gånger på kort tid har jag lämnat jobb för att tårarna har svämmat över. Det sista jag vill är att förlora min värdighet inför andra. Jag är inte tillräckligt stark för det nu. Att skriva om det är helt annorlunda men jag kan gissa att en del finner det olustigt att läsa. Livet är olustigt ibland och detta är min terapi.

Jag bestämmer inte över mina tårar. De har ett eget liv och plötsligt rinner de nerför kinden. Om jag försöker hejda dem känns det värre. En dag i förra veckan grät jag så mycket att det gjorde ont i ögonen. Jag både vet och inte vet varför det har blivit så här. Jag är trött och har tusen saker igång samtidigt + mitt stora samvete där jag målar upp alla krav som ställs innan de ens finns uttalade från någon. Det är bara jag som är min värsta fiende.

När det är mycket på gång gäller det att både ge och få energi. Om jag ger och ger utan att få lika mycket tillbaka minskar mitt energiförråd snabbare än det fylls på. Mitt positiva humör har fått sig en törn och jag inser att det som inte tillför mig energi måste noga granskas. Vad ska jag ta bort och vad ska jag behålla? Det som jag inte kan ta bort men som ändå suger energi, hur hanterar jag det? Jag har börjat att rensa.

Jag hoppas och tror att jag är bättre rustad nu än jag varit vid tidigare tillfällen och har börjat snickra på en plan som ska ta mig igenom detta. Topp tre handlar om mat, träning och sömn.

Jag vill försöka prioritera att:
lägga mig tidigare på vardagskvällar.
starta upp regelbundenhet i min träning igen.
undvika socker och gluten.
träffa mina vänner för ni ger mig energi. ❤
umgås mer med min man.

Jag har också präglats av en oro att jag och min man ska tappa bort varandra. Det är första gången under våra 17 år som jag känner av det. Min man frågade förra veckan hur jag mådde och då berättade jag att mitt behov av honom nu är större än någonsin. Om det ska vara han och jag måste vi jobba på det vi har för att inte tappa bort varandra. Han kunde inte relatera till allt jag sa men han tog det till sig. Det var inte lätt men jag är glad att han lyssnade. Jag älskar dig J!

En sak till! Mitt hjärta värms när jag tänker på alla er kollegor och vänner som uttrycker sin omsorg och oro om mig och min hälsa. Tack, det betyder mycket för mig! Mer än ni kan ana, för när jag inte mår bra finns tendensen där att känna sig ensam oavsett stödet runt omkring och då känns det bra att få höra att ni tänker på mig. ❤

Några saker jag fått höra eller läsa i veckan som jag tar till mig när jag fortsätter att jobba på min mästerplan. 😀

-Du är unik!
Jag kontrade snabbt med:  -Men alla är unika
-Just det och det kan ingen ta ifrån dig.
🙂 Klok sanning vi är alla unika och bra på något.

”Du vêt väl om att du är värdefull!”

”Ta hand om dig fina godhjärtade Mia!”

”Håll ut…Det blir bättre. Hör av dig om du behöver mig. Kram”

”Jag saknade dig på lunchen..”

”Tänker på dig min fina bloggvän, jag hoppas att du får en underbar helg, va rädd om dig, tusen kramar till dig”

”Ta det i alla fall lugnt och tänk på dig själv.”

Att tänka på alla dessa fina ord gör mig glad och jag sparar alla sms, mejl eller annat som får mig att må bra. Då finns de alltid där att ta fram en regnig dag. Jag önskar er alla en fantastisk helg!

5 tankar om “Att samla kraft..

  1. Jag blir väldigt berörd när jag läser ditt inlägg, men är samtidigt glad att du vill dela med dig ❤ Jag hoppas att du kan minska kraven du ställer på dig själv, och dessutom rensa bort sådant som äter energi från dig, och som du har möjlighet att välja bort – energitjuvar är en tung börda. Jag känner igen dina topp tre: mat, träning, sömn och dom är oerhört viktiga och dessutom är det något man själva kan påverka, men det är lättare sagt än gjort. Jag hoppas att du kommer igång med din träning igen, för det tillför så mycket, tycker jag. Träning är ett fantastiskt sätt att både rensa hjärnan och fylla på med ny energi, det vet ju både du och jag, och det är väl något som de flesta är medvetna om, men som ändå kan vara så svårt att komma igång med. Jag önskar att jag kunde ta lite av min egen energi och slå in i fint presentpapper och adressera det till dig. Tack än en gång för att du delar med dig ❤ Tusen kramar till dig ❤

    Gillad av 1 person

    • Jag hoppas så att det inte kommer att ligga mig i fatet att jag delar med mig så mycket av mig själv men jag tror inte det. För mig är det viktigt och jag har ju trots allt inte så många läsare. Det blir nästan som en terapi att skriva och när jag skriver det öppet får jag dessutom en del kommentarer på det. Samtidigt undrar jag ibland vad folk känner inför att jag delar med mig av så mycket. Om de blir illa till mods, eller kan kanske hämta kraft om de har eller har haft liknande tankar. Det är en svår balansgång det där. Kram. Ser i alla fall ut som jag kan få till en träning imorgon trots att mannen är bortrest. 😀 Kramar.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s