Utflykt till Höganäs med omnejd

Efter att ha haft en riktigt hemsk vecka på flera sätt blev gårdagen en lisa för själen. Jag och Sara hade i 40-årspresent till en gemensam väninna gett en dagsutflykt. Från början var idéen att besöka en trädgård i Skåne men med tanke på vädret ändrade vi inriktning mot natur och outlet-tema.

Första stoppet för dagen blev således Iittala outleten i Höganäs. Färden dit kännetecknades av ett potpurri av 80-90 talslåtar, allvarliga och mindre allvarliga diskussionsämnen och en totalt stressfri tillvaro. Något som alltid är efterlängtat i denna tid av allt som ska hinnas med att göras och fixas.

IMG_5314Jag älskar att bara gå runt att titta bland alla dessa saker. Dagdrömmeri bland vackra ting är härligt och ögonshopping är verkligen inte dyrt. Handlade dock en sax, här hemma försvinner alltid saxarna och finns aldrig till hands när de verkligen behövs. IMG_5311 Inne i outleten fanns det både 1:a och 2:a handssortering. Det fanns trädgårdssaker från Fiskars, mattor från Pappelina, glasföremål och porslin från Iittala. Muminsortiment från Arabia, porslin från Höganäs och mycket mer. En riktigt trevlig outlet.IMG_5310Underbara vackra vitriiniaskar från Iittala, älskar dem men de fanns tyvärr bara som 1:a handssortering och därmed inget nedsatt pris.
IMG_8938

Vi besökte även Kosta Boda och Orrefors outleten men hallonlyktorna från Orrefors som jag var på jakt efter fanns tyvärr inte där, annars hade det blivit ett inköp för att komplettera den fina hallonskålen jag fick när jag fyllde år.

IMG_5366

Efter någon timme på outlet med stillad köplust tog vi oss in till Höganäs centrum för att äta lunch på saluhallen som vi hade hört skulle vara något alldeles extra. Vi blev inte besvikna. Ingången är ganska anspråkslös desto mer överraskning när man kommer in.

IMG_5336

Exteriören dolde en fantastisk interiör med härlig restaurang och flera mysiga småaffärer för att inte tala om matsortimentet. En verklig guldgruva väl värd ett besök.

IMG_5337 Jättefin affär som hette Cirkusfabriken tur att jag inte har små barn längre. Det fanns så många fina saker. Får skämma bort lill-kusinen istället. 🙂

IMG_5343IMG_5342 IMG_5356 IMG_5348IMG_5350IMG_5354IMG_5347IMG_5359

Efter lunchen körde vi vidare mot Arild för att ta en promenad vid havet under tiden som skurarna hade semester.IMG_5369

IMG_8947

Underbara vyer. Jag älskar havet! ❤

IMG_8941

Efter Arild åkte vi för att fika hos Flickorna Lundgrens. Helt underbart och deras berömda tosca var jättegod.IMG_5388
IMG_8948 IMG_8951IMG_8955
IMG_5382

IMG_8962Vi avslutade kvällen hemma hos huvudpersonen i fråga, finaste Camilla :-). Sara agerade kock och jag dukade och diskade. Vi fortsatte att lyssna på 80 och 90talslåtar och konstaterade att det hade varit en härlig dag. Totalt stressfri och underbart trevlig, ett minne att se tillbaka på.

IMG_8965

Tack Sara för otroligt god mat och tack Camilla och Sara för härligt sällskap. Även om det var Camillas dag så tror jag nog att vi alla tre kände oss ganska härligt avslappnade och på gott humör. Det är inte mycket som slår en heldag med goda vänner.

8 tankar om “Utflykt till Höganäs med omnejd

  1. Åhh, vilken underbar dag du fick igår, så härligt – glad för din skull 😀 Många härliga bilder också, speciellt dom från Saluhallen, dom gillar jag bäst, och tavlan var ju för söt 😀 Igår kom det mycket confetti från himlen! Önskar dig en fortsatt trevlig kväll och hoppas att du får en bra arbetsvecka. Va rädd om dig, kramar ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s