I landet Limbo

Limbo är en del av dödsriket enligt Katolsk tro. Begreppet myntades på 1200-talet av Thomas Aquino som ansåg att det  borde finnas en plats för de människor som inte kunde få komma till himlen men som inte heller förtjänade att hamna i helvetet. Det var ett sätt att visa på Guds barmhärtighet.

Jag befinner mig i Limbo just nu. Det är varken himmel eller helvete utan ett slags icke vara. Tröttheten sköljer över mig och en längtan efter något som känns bättre än hur jag känner mig nu.

Jag tänker på tid och hur snabbt den försvinner bort. Vad gör jag med all tid? Hur mycket av det jag gör är meningsfullt? Hur kommer min tid framöver att se ut? Hur gör jag för att veta att jag är på rätt spår? Hur gör jag för att sluta fundera över allt och inget? Hur gör jag för att känna mig nöjd med mig själv och livet? Hur gör jag för att bli allt det jag inte är men som jag eftersträvar?

Min hjärna behöver inte mer belastning. Inte nu.

I ett enda ögonblick önskar jag att jag var barn igen. Inte för att jag tyckte att det var särdeles kul att vara barn men för att det var mycket lättare att vara ansvarslös då. Fast det kanske hade blivit en återvändsgränd ändå, för jag var ett ansvarsfullt barn.

Tänk om jag en dag fick göra helt galna saker utan att tänka på konsekvenser och ansvar. Undrar om det hade varit skönt eller belastande. Jag lär aldrig få veta men drömma kan jag.

IMG_7827Madison Square park i drömmarnas land enligt många…

6 tankar om “I landet Limbo

  1. Hoppas att du snart kan lämna landet Limbo, det låter inte som det är så kul att vara där, men det är oftast lättare sagt än gjort. Just nu känner jag att jag mår ganska bra, så därför skickar över lite energi till dig, varsågod ❤ Man behöver inte alltid fylla sin tid med något meningsfullt, det viktigaste är ändå att man mår bra och är glad, men jag förstår vad du menar. Tusen kramar till dig min fina bloggvän ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s