En helt vanlig söndag..

..men igår hade vi det extra lyxigt.

IMG_5283
Mittemot hotellet ligger parkeringshuset Anna där man kan se all denna fantastiska gatukonst. Jag blir glad i hjärtat när jag ser det.. Saken är den att på sidorna av huset så finns det ”konstverk” eller ristningar eller vad man ska kalla det och där är det förbjudet att måla graffiti men på denna sida är det fullt tillåtet. Det efterlevs faktiskt och varje gång vi besöker Malmö och går förbi Anna så är det alltid nya målningar eller någon som står där med ett antal sprayburkar för att göra något nytt. Jag undrar hur lång tid det tar för en målning?IMG_5286
Gillade denna också men så älskar jag grönt också. 🙂

IMG_5287

Eller varför inte ett litet hus! Vi gick runt lite på stan och bort mot gamla väster där vi stannade till vid en skola som heter Västerskolan.

IMG_5290

Jättefin väggmålning på skolan och en väldigt trevlig lekplats. Det enda som var  tråkigt var att antalet ölburkar och en krossad spritflaska. Jag hoppas verkligen att de hinner städa upp innan barnen börjar på dagens skoldag så att ingen gör sig illa.

Vi gick till Vespa för att äta lunch och sedan var det dags för filmen.

IMG_5292
I filmen träffade vi fem känslor Glädje, Ilska, Vemod, Rädsla och Avund och fick följa deras resa i 11-åriga Jennys huvud. En kul idé och barnen gillade filmen men den kanske inte räckte ända fram. Jämför barnen med Big Hero 6 så var den en mycket större favorit hos dem.IMG_5294
Ofrivillig viktkur 😉IMG_5306 Efter bion gick vi och åt glass på ett nytt ställe vi inte sett förut som heter Köld och finns vid kanalen i Malmö. Supergod glass som verkligen kan rekommenderas. Vaniljglassen har en hint av citron och man får provsmaka om man vill innan man väljer sina smaker. 🙂

IMG_5308

Den ringde 🙂

3 tankar om “En helt vanlig söndag..

  1. Låter som en underbar söndag, snyggt med graffitin, det lyser upp den annars väldigt grå och dystra byggnaden. Det är ju kanon att det finns ställe som är tillåtet att spraya fram sina konstverk. Festligt med klockan i glassbaren, och nice att man fick provsmaka innan man bestämde sig, jag älskar glass 😀 Kramar!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s