Boulebar i Malmö

Igår klarades det sista 40 års firandet av. Jag, min man, min mans faster och hennes man, alla fyra är vi jubilarer detta året och tillsammans firade vi 200 år igår. Icke att förglömma lillkusinen som ligger i magen och kommer i december.

För att fira oss alla fyra hade min svägerska och hennes man, mina svärföräldrar och J:s mormor anordnat en överraskningskväll. Kvällen till ära hade vi slagit på stort även själva och bokat en hotellnatt i Malmö för att slippa ta oss hem på kvällen. Vi blev upphämtade utanför hotellet vid 16tiden och åkte hem till min svägerska och hennes man där det bjöds på champagne och tilltugg. IMG_5206Lagom med lite tilltugg och champagne.
IMG_5209 Älskar det här hörnet, har alltid velat ha en gungstol och detta är precis rätt stil. Någon som har tips om någon liknande får gärna höra av sig. Efter lite mer än en timme hämtades vi upp med taxi och fortsatte till nästa plats.IMG_5213 Vi hamnade på Boulebar i Malmö. De har boulebanor både utomhus och inomhusIMG_5215 Vi steg in i en fantastisk lokal som har varit ett gammal ridhus på 1800-talet och atmosfären var helt otrolig.IMG_5225 Såklart spelade vi boule också eller petanque som spelet heter i de flesta andra länder. Vi hade två banor och alla 11 (12 med lillkusinen) delades in i fyra lag, där vi alla mötte varandra. Mitt lag som hette Lillen kom tyvärr på jumboplats och K var inte helt nöjd. IMG_5232 Lillen på bana två möter Kämparna som bestod av min svägerska och E. Det gäller att komma närmast Lille som den lilla bollen heter och varje lag har sex klot var, släta eller räfflade.IMG_5227 Ni vet väl att boule är på blodigt allvar.IMG_5229 E utvärderar innan sitt kast för lag Kämparna.IMG_5233 Stilstudie för lag Lillen.
IMG_5243IMG_5246Härligt med alla dessa glödlampor i taket.
IMG_5261 Jag mellan svärfar och min man.IMG_5262 Servitriserna presenterar maten som var underbart god.

IMG_5266 Första gången jag provat musslor och till min förvåning så gillade jag det. IMG_5265 Mätta och belåtna. Vilket fantastiskt ställe, jag rekommenderar det varmt och åker gärna hit fler gånger. Vi beslöt oss för att gå vidare för att kolla in det nya konserthuset.IMG_5276

På väg till Malmö live. Tyvärr fick vi avvika från sällskapet då E nästan höll på att somna men jag vet att de andra avnjöt en riktigt härlig utsikt på skybaren.

Stort tack finaste Sofie, Jakob, Ulla, Claes och Karin för att ni bjöd och fixade med allt detta. En kväll att minnas.

4 tankar om “Boulebar i Malmö

  1. Vilken underbar kväll, och vad trevligt med en boulebar, och i ett gammalt ridhus dessutom, härlig miljö, ser kanonfint ut. Vad är det för underlag på banorna? Det är kul att spela boule, tycker jag 🙂 …men musslorna hade jag gärna hoppat över 😀 Ha en underbar dag, kram ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s