Djungelkalas och vi överlevde

Vi hade kalas för 17 tredjeklassare idag och överlevde. Det var inga gräl och det flöt på. Jag ska erkänna att jag är förvånad med tanke på min erfarenhet från tidigare kalas med så många barn.

För att göra det lättare för oss, firade vi två barn idag. Förutom vår egen E även en av hennes bästa vänner L. Det innebar att vi var 4 föräldrar istället för 2 och det kändes skönt. Vi hade delat upp det emellan oss. Jag fixade godispåsar, arrangerade lekarna och vi firade hemma hos oss. L:s föräldrar fixade all fika och tog med hit så vi behövde inte tänka på det alls.

IMG_8892E laddar upp innan kalaset för att få rätta djungelkänslan.
IMG_5187 Innan alla kom. Jag vet att det kanske inte direkt finns zebror i djungeln men ibland är det läge för improvisation speciellt när det är svårt att få tag på djungeltema på tallrikar ute i affärerna. Zebratallrikarna hittade jag på Lagerhaus. Tycker att de har mycket fint i kalasväg.IMG_8902 För att göra det hela lite mer äkta, plockade jag lite blad från trädgården. E som tycker att kalas ska ha lite extra av allt, adderade på serpentiner. Gula servetter från Panduro.IMG_8905 Ballonger, vem älskar inte det och de här retroinspirerade är så fina. Vi körde fika inomhus men innan det var dags för det körde vi Kinakull som vi döpte om till Djungelkull, presentöppning och limbo. IMG_8925 Fika med rulltårta, chokladbollar, kladdkaka, grädde, maränger, glass och olika slags topping. Det syns inte men vi lade också lite djungeldjur bland alla bladen som barnen tyckte var roliga att titta på.IMG_8910 IMG_8907Efter fikat fick barnen kasta vattenballonger på min man. De fick en varsin och det roliga var att de flesta bara studsade när de träffade honom men i slutet fick en tjej in en fullträff och han blev betydligt blötare. Jag övertalade dessutom barnen att ta det sista vattnet i baljan och hälla det på J. Lite blöt måste han bli när han ställer upp på det frivilligt. ;-

Vi körde också fisknätleken men döpte om den till spindelnätet. Vi var två vuxna som började med att vara spindlar och fånga in byten i vårt nät. Barnen tyckte väldigt mycket om denna leken och jag tror nästan vi kunnat göra den en gång till.IMG_5185I slutet körde vi bananbingo och det var väl egentligen den enda aktiviteten som inte var så lyckad. Kan det vara för att barn på kalas efter fika =  sockerstinna =  lever rövare. Efterhand att barnen fick bingo fick de även en godispåse som E dekorerat dagen innan.

godis

Slutet gott och allting gott. E sa att det var hennes bästa kalas någonsin. Det kändes skönt och jag är nöjd att det är ett bra tag tills nästa gång. 🙂

2 tankar om “Djungelkalas och vi överlevde

  1. Åhh, vilket härligt kalas, med djungeltema dessutom, så roligt, många härliga detaljer, jag gillar ballongerna, och dom festliga godispåsarna, hur läckra som helst 😀 Vilken bra idé att dela kalaset med en annan familj, det blir inte lika jobbigt då. Härligt att höra att det var hennes bästa kalas någonsin, det är ju högsta betyg 🙂 Trevligt att se lite hur du bor, ser mysigt ut 😀 …och fikabordet gick ju inte av för hackor, mycket gott där, mums 😀 Jag tyckte det var roligt att ordna kalas för Sandra när hon var liten, men det var rätt skönt när det var över och alla ungarna hade gått hem – då var man rätt trött och nöjd 😀 Önskar dig en fortsatt trevlig kväll, kram!

    Gillad av 1 person

    • Tack, jag tycker om vårt hem väldigt mycket. Känner mig glad i det. Det är rätt skönt när barnen gått hem men denna gång var kalaset rätt roligt för mig också. Det är skönt när allt klaffar och det kändes som om barnen också hade det kul. Ha en underbar kväll! Kram

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s