Loose lips sink ships

Min kväll igår var helt fantastisk även om jag kan känna att det nog blev ett glas för mycket. Konstigt egentligen för jag brukar vara ytterst måttfull och egentligen inte dricka mycket alls. Jag antar att nackdelen av inte dricka så ofta gör att det är svårt att veta exakt vad jag behärskar i alkoholintag. Befinner man sig sedan i trevligt sällskap som jag gjorde är det lättare att det slinker ner lite extra eftersom glaset nästan blir som ett tillbehör.

Nu låter det kanske som om jag blev full och raglade runt som en alika på bokreleasen jag var på och det var verkligen inte fallet. Kanhända att jag tycker att jag babblade på väldigt mycket. Det kan jag i och för sig göra i vanliga fall också men igår var nog orden som kom ut ur min mun rena vattenfallet jämfört med min vanliga lilla å. 🙂

Eftersom bokreleasen var först klockan 19 på kvällen hade jag stämt träff med min granne innan och vid 17:30 träffades vi utanför stationen för att gå vidare och hitta något att äta. Det blev en fantastisk Ceasarsallad och två glas rött.

Jag njöt! Njöt av sällskapet, av maten, vinet och det faktum att vi båda var där och då. Att sitta på en uteservering en fredag kväll med någon man tycker om är verkligen något som inte sker ofta men som är otroligt trevligt.

Vi anlände en kvart efter utsatt tid till Magle konserthus, blev avprickade på gästlistan och steg in till en sal fylld med människor. Människor som kommit dit för att fira de tre författarna och deras debutroman ”Champagne på skånska”.

Det var två fantastiskt trevliga timmar och jag träffade på en hel del arbetskamrater. Naturlig anledning eftersom de tre författarna Monika och Johanna är kollegor och Lillemor en före detta kollega. Där var Cecilia som hade slutat och som jag är så glad att jag träffade på för jag hann aldrig säga hej då innan hon försvann. Föräldralediga Kristina som alltid lyser som solen själv. Finaste Marie som rekryterade mig och som alltid har ett gott ord över. Underbara och härligt kloka Birgitta som det är en ynnest att få arbeta med. Micke som är lugnet personifierad och alltid lika trevlig. Trevliga Lena som jag bara börjat känna och som ska sluta nästa vecka. Jag misstänker att vi kommer att stöta på varandra fler gånger genom finaste kollegan Linda som med sin norrländska dialekt och outtröttliga energi alltid ger mig ett leende på läpparna. Helt nya okända Cecilia som var jättetrevlig och sådär tränad som jag vill bli.  Fredrik som slutade men som blev ett kärt återseende och som verkade må oförskämt bra även efter sina nya jobbutmaningar. Cecila från jobb som nog dricker te minst lika mycket som jag, alltid lika trevlig och väldigt bra på att tillsammans med mig hålla tevattnet kokande.

Finaste Lillemor som alltid har kloka perspektiv på saker och ting och Monika som jag inte pratat med så mycket men som alltid avger en härlig energi runt sig och kloka klassiska Johanna som jag känner minst men som jag förstår har liksom de tre andra författarna uppfyllt en dröm.

Tack för att alla vi som var på er fest får dela resultatet av er dröm.

IMG_5148 Jag passade på att köpa bok och tygkasse samt att få boken signerad en gång till även fast den redan var signerad när den låg på bokbordet. Dubbelt extra allt kan väl aldrig vara fel, eller? 😉IMG_5149 IMG_8889 De tre stolta författarna och representanten från förlaget som arbetat med deras bok.IMG_5159 IMG_5158Och här kom själva boksläppet fast kameran fångade tyvärr inte färden ner men stoltheten hos de tre författarinnorna går inte att ta miste på.
IMG_5166

Efteråt gick jag och Sara (min granne) och satte oss på Espresso house, där hon avverkade två latte och jag två stora te. Bra avslut på en fantastiskt trevlig kväll. Har redan börjat på boken också och det ser lovande ut. 🙂

4 tankar om “Loose lips sink ships

  1. Det låter som en helt underbar fredag, såå härligt, och va roligt med en bokrelease, speciellt om man känner författarna (känns som jag har skrivit detta tidigare… ), och tack för boktipset, gillade omslaget, härligt bildcollage 😀 …den kommer jag absolut att läsa. Trevlig beskrivning av människorna du mötte på releasepartyt, du är så duktig på att skriva, har du drömt om att skriva en bok? Det har jag nog gjort hela mitt liv, men skriva är inte min starka sida, det känns som det är lite a och o 😀 Kram till dig ❤

    Gillad av 1 person

    • Det var helt underbart och jätteroligt, speciell känsla verkligen. Jag har lärt känna så fina människor de senaste åren men det känns också som jag blivit öppnare och vågar vara mer mig själv. Kanske jag landat på något sätt efter min utmattningsdepression. Jag har drömt om att skriva en bok men det var för över 20 år sedan men nu på sista tiden är det faktiskt fler än du som har frågar om jag har några tankar på det. Jag vet ärligt inte men blir smickrad så klart när så många uttrycker att de tycker om att läsa det jag skriver. Bloggen har ju varit mitt sätt att ta upp skrivandet igen för jag har inte skrivit på väldigt länge. Senast jag skrev något senast var när jag pluggade och det är ju 16 år sedan sist. Jag tror egentligen att alla kan skriva en bok men det tar kanske kortare eller längre tid beroende på hur bekväm man är i skrivandet. 🙂 Kramar till dig och ha en fantastisk söndagkväll. ❤

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s