Att återupptäcka Skånes Djurpark

Vi skulle egentligen åkt till Backen igår men då vädret var osäkert stannade vi på hemmaplan och åkte till Skånes Djurpark 🙂  tillsammans med grannfrun och hennes yngsta. Det var ett tag sedan vi var där. De har gjort om en del sedan de fick nya ägare och mer är på gång. Nästa sommar är det meningen att det ska öppna ett Fåret Shaun land, spännande att se. Jag kan redan nu se att jag kommer att köpa kort kommande säsong.  Det märks att det satsas på att detta ska bli något riktigt bra.

I samband med entrén får de barn som vill ett upptäckarpass. I passet finns det olika uppdrag: Djurpratare, Vem bajsade, Viltspåret, Djurspanare, Zoolympiad och Vild vardag. I djurspanaruppdraget finns det tre kolumner för varje djur, Sett, hört och luktat. Det var kul att märka hur engagerande barnen tyckte att passet var. Ta med en penna hemifrån annars säljs det pennor också men de kostar 10 kr styck. Skrinda går att hyra för 50 kronor.

IMG_8832 IMG_8833Efter passerad entré kunde vi välja på att gå igenom gethagen eller vid sidan. Getterna vann och där fanns denna lilla sovande sötnos.IMG_8834 Ny anordning, vattenlek. Vatten och barn är alltid en lyckad kombination och numera ingår även vattenrutschbanan i priset fast vi hoppade över den igår då vi hade begränsad tid.IMG_5091 IMG_8837 Vi började med att gå baklänges i parken för att hinna till älgmatningen. Det var superintressant och roligt att få känna på älgens horn som var väldigt lena. Djurskötaren visade även upp en mängd olika horn från olika djur som han berättade mer om.IMG_8838Myskoxen, jag förstår fortfarande inte varför det hänger så mycket. Är det som den ömsar eller ska det se ut så? Jag glömde att läsa skylten på denna, kanske det stod något där.IMG_8841 IMG_8843 IMG_8849 IMG_8851 I upptäckarpasset fanns även uppgiften att krama ett träd, barnen både gjorde det och kollade omkretsen.IMG_5105IMG_8873 Första gången under mitt besök i djurparken som jag kan komma på att jag har fått se järven. Det var kul 🙂IMG_5109 E kollar in järvens fotavtryck.IMG_5111Till och med toaletterna har börjat bli inbyggda för att få till en vildmarkskänsla.
IMG_8878 Det finns en hel del både för de yngre och lite äldre barnen och oss vuxna. Jag gillar det nya konceptet som håller på att utvecklas och ser fram emot en park vars potential verkligen börjar uppfyllas. Någon har tänkt till. 🙂 Barnen kan om man går på rätt håll (dvs inte det håll vi gick) gå på bajsjakt.IMG_8877 Mullvaden letar efter vem det var som bajsade på hans huvud och mysteriet blir löst till sist och då hämnas mullvaden helt rättmätigt. IMG_8884 I terrariet finns förutom nordiska ormar och paddor även en utställning av ”Djur du skulle önska inte fanns” från Jo Nesbos värld om Dr Proktor. Tror både jag och barnen gillade detta för vi har läst och lyssnat på alla Dr Proktor böckerna här hemma och älskat dem.IMG_8885 Äntligen fick vi se månkamelonten och klasarna av hemorojder från hans rumpa. Månkamelonten känns igen på sina hasande steg och strumpspåret som hen lämnar efter sig även denna från Dr Proktors värld.

IMG_5115När vi lämnade var självaste herr Mullvad där och sa adjö och det verkade uppskattas av de två yngsta. Det blir återbesök i år helt klart, om inte annat för att göra färdigt upptäckarpassen och för att njuta av alla fina djur igen. Nästa gång får vi se till att vara i tid för rovfågelsuppvisningen som vi missade denna gången.

5 tankar om “Att återupptäcka Skånes Djurpark

  1. Åhh, va roligt, det var längesen jag var där, det var när dottern var liten, kanske dags att göra ett återbesök. Många härliga bilder, gillade toaletterna, festligt 😀 Myskoxen ser lite ruggig ut, man vill nästan dit och dra bort alla testar… Dr Proktor har jag aldrig läst, knappt hört talas om, tror jag 😀 Roligt med upptäckarpassen, ett bra sätt att lära på. Plikten kallar, kram ❤

    Gillad av 1 person

  2. Ja, visst var det bra.
    Vi var också där i sommar. Mullvaden delade ut upptäckarpass när vi kom. W tyckte baksspåret var väldigt spännande. Fåglarna kommer riktigt nära så det tycker jag absolut ni ska se.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s