Att stå någon nära..

Att stå någon nära kan ha olika betydelser beroende på vem du är och vilka erfarenheter du har. Jag har innerst inne ända sen jag varit liten känt mig som en ensamvarg.  I takt med åldern har jag upptäckt att jag även gillar att vara med andra. Utbyta tankar, berätta om glädjeämnen och problem och tillsammans utvecklas framåt. Det finns inget som säger att det ena eller andra skulle vara utbytbart. Båda känslorna är högst normala även om jag kan känna att det alltid är den sociala biten som premieras och skattas högst i dagens samhälle.

När jag var yngre hade jag perioder när jag mådde mindre bra och automatiskt distanserade jag mig från andra. Ibland kändes det som om jag var Ida som Emil hade hissat upp i flaggstången och när jag tittade ner pågick det ett skådespel mellan alla andra som jag var åskådare till. Jag känner inte så länge. Ibland tänker jag att det var mitt sätt att fly från verkligheten när jag tyckte att det var jobbigt runt omkring mig. Jag ville inte involvera mig helt enkelt.

Ett annat sätt att fly var att läsa och Lönsboda bibliotek var en av mina favoritplatser och bibliotekarien Ann en av mina favoritpersoner. Hon kunde alltid rekommendera spännande böcker och jag hann läsa många. Näsan befann sig nästan alltid i en bok och jag älskade det.

När jag var liten visste jag inte alltid hur jag skulle bete mig mot andra barn och under många år kände jag mig mer bekväm med att umgås med vuxna eller de som var lite äldre än jag. Undantaget var mina två kusiner som gick i samma klass som jag. Jag umgicks mycket med båda.

Det som åren har lärt mig är att ensam nödvändigtvis inte är detsamma som stark. Vi behöver alla någon, någon vi kan dela med oss till. Någon som kan hjälpa oss att ifrågasätta om det vi tänker verkligen är sunt och riktigt. Någon som kan lyssna och ge råd men ändå inte bli sur om råden ignoreras. Någon som alltid finns där oavsett vad och som inte dömer.

Någon behöver inte nödvändigtvis vara din familj, föräldrar eller syskon. Samhörighet rättar sig inte efter vilket blod som rinner i dina ådror. Någon kan vara en person eller flera. Det kan vara din partner, ditt barn, din granne, din släkting, sociala medier, community, listan tar inte slut.  Någon finns i alla former och tillsammans kan vi finnas för varandra och hjälpas åt att erövra det vi kallar livet. Jag hoppas och tror att någon finns för oss alla.

IMG_3169

Skenet kan bedra och ensam är inte alltid starkast.

3 tankar om “Att stå någon nära..

  1. Ännu ett starkt och intressant inlägg, många tankar som snurrar runt i huvudet när jag läser det. Vi verkar ha en hel del gemensamt, du och jag, jag var också mycket av en ensamvarg som liten, men är nog det i högre grad idag. Jag valde min tillflykt till litteraturens underbara värld, och jag har plöjt böcker ända sen jag själv lärde mig att läsa. Dock känner jag hatkärlek till böcker, något som jag tänkte skriva om på min andra blogg (som jag tänkte väcka till liv igen)… Jag vill tacka dig min finaste bloggvän, för att du finns i mitt liv, det betyder väldigt mycket, tusen kramar till dig ❤ ❤ ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s