En dansande ballerina

Förra veckans händelser startade i gång en känslokarusell av reflektioner inombords. Tankarna gick på högvarv och jag kände mig som en dansande ballerina i ett smyckeskrin. Ni vet en sådan som kan vridas upp med nyckel.

Pappa blev inlagd på sjukhus och min moster begravdes. Människor jag har haft runt mig sedan barnsben börjar bli gamla. Det känns konstigt och lite skrämmande. Jag har aldrig varit rädd för döden. Den känns som en naturlig del av livet. Jag är fortfarande inte rädd men jag undrar när den kommer nästa gång. Helt plötsligt känns den mer närvarande än den varit på länge.

Pappa kom hem i fredags eftermiddag efter att läkaren uteslutit allvarligare orsaker. Igår var jag och hälsade på honom och mamma. Det känns bättre efter besöket. Pappa har fortfarande samma torra humor och verkar som vanligt fast tröttare.

Förutom att det har varit en känslosam vecka känner jag också dåligt samvete för min träning. Jag behöver komma igång igen efter min ofrivilliga frånvaro. Tån känns riktigt bra men av någon anledning drar jag mig för att börja träna igen.

Paleokosten som vi införde hemma för lite mer än två veckor sedan fungerar över förväntan (förutom ett och annat medvetet felsteg). Vågen visar – 2,2 kg på två veckor. Nu gäller det bara att det ska hålla i sig.

Inser att hösten kommer att bjuda på mycket både privat och på jobb.  Jag fylls sakta upp (men bara lite) av lätta panikkänslor för kommande halvår.  Jag var uppskruvad före sommaren.  Semestern gjorde att jag landade försiktigt, speciellt Finlandsveckan. Nu vill jag planera för ett hållbart tempo. Det finns betydligt roligare saker än att snurra runt som en dansande ballerina i ett smyckeskrin. Dags att ta kommandot över nyckeln med andra ord.

my

Inte direkt prima ballerina men lilla My kan snurra hon också :-).

5 tankar om “En dansande ballerina

  1. Vad skönt att din pappa är hemma igen, och mår bättre, då kan du släppa en del av den oron. Kan förstå att förra veckan rörde upp många känslor inom dig, men jag hoppas din dansande ballerina snart saktar in och kanske kör en lite lugnare dans istället 😀 Jag hoppas att du får en underbar höst och att du hittar ett lagom tempo. Själv ser jag fram emot den här hösten, kan inte riktigt säga varför, men det känns bra iaf. Nu väntar jobbet… Ha en underbar dag, många kramar till dig min fina vän ❤ ❤ ❤

    Gillad av 1 person

    • Jag ser också framemot hösten men så är hösten också en årstid som jag gillar mycket. Det där med tempot får jag jobba på. Önskar dig en underbar dag på jobbet och kramar i massor till dig finaste Susan 🙂 Håller förresten på med mer spännande släktforskning om min släkt och håller på att kolla vilka som har bott på den plats där mitt föräldrahem ligger från släktens sida 🙂

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s