Mr Walker

I veckan hade jag en ”encounter” med en medveten trafikgalning. Kör fram till stora vägen, tittar för att se att det är fritt, gör en vänstersväng. Börjar accelerera för att komma upp i 70 som är den givna hastigheten. Ser helljusblinkningar i backspegeln och en bil som närmar sig med hög hastighet. Jag tolkarna blinkningarna som att hen tycker att jag gjort fel som kört ut i och accelerat till vägens tänkta hastighet och därmed agerat bromskloss.

Jag känner stressen och accelererar upp ytterligare för att inte orsaka en trafikolycka.  Efter att tag kör bilen om mig. Det är en silvergrå Toyota med en medelålders man. Han verkar vara ensam i bilen och därmed kan jag utesluta att han kör i denna fart för att tex skjutsa en gravid kvinna till sjukhuset.  Han verkar inte lida av något livshotande.

Kanske han är sen till jobbet eller ett viktigt möte eller kanske han bara är en riktig idiot som tycker att det är kul att riskera sitt liv och andras. Kanske han tror att han har gräddfilsstatus och bara väntar på sin egen personliga bilfil och tills det händer är det bäst att andra anpassar sig.  Jag muttrar och svär lite för mig själv och tänker att vissa borde inte ha körkort. Han är inte färdig än…

Han ligger precis framför mig och bakom en annan bil. Längre fram skyltar vägen med heldragen linje och vi befinner oss i slutet  av en uppförsbacke. Sikten är obefintlig. Vad gör då en medveten trafikgalning? Naturligtvis tar han tillfället i akt och kör om, undgår precis en mötande bil och fortsätter sin icke genomtänka färd framåt. Det är så himla onödigt. Vad vinner han på att göra de extra risktagningarna? Är det en egogrej? Är han egentligen en helylle och helreko man i sina bästa år? Har han en gubbkris eller tycker han att alla borde bete sig som han i trafiken. Det hade varit intressant att se hur våra vägar hade sett ut då?  Jag undrar vem han är och hur han är som person?

Kanske är han Mr Walker som är hur mild och snäll som helst men som förvandlats till ett monster bakom ratten a.k.a Mr Wheeler. Eller kanske han helt enkelt bara är en medveten trafikgalning.

4 tankar om “Mr Walker

 1. Det finns många galningar i trafiken, och ibland undrar man hur dom tänker, man kan lätt bli lite mörkrädd när man tänker på det. Det är inte konstigt att det sker trafikolyckor, när man ser hur en del beter sig. Vad skönt att det gick bra. Kram ❤

  Gillad av 1 person

 2. För många år sen träffade jag också på en Mr Walker. Bara det att han tryckte ut mig i vägkanten och ville prata med mig. Gjorde misstaget att veva ner rutan lite väl mycket, så han fick in handen och drog mig i håret. Var helt chockad så jag glömde både bil nr och bil mm. Men detta hände vid Gårdstånga någon gång i slutet av 80-talet.

  Gilla

  • Fy, vad hemskt. Förstår att du blev chockad. Det är inte direkt något man förväntar sig. Hoppas att han fick rejält ont någonstans sen och aldrig gjorde om det men idioter finns det ju tyvärr gott om.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s