Solen hälsade på…

..under helgen och det var ljuvligt. Fredagskvällen lämnade vi barnen ensamma hemma och begav oss iväg till Tollarp för att gå på ”vuxenfest” eller rättare sagt en kombinerad inflyttnings och sommarfest. Kan inte säga om det någonsin hänt under alla de år vi haft barnen. Jag och J har åkt bort några dagar till London för några år sedan och vi har varit på middag hos kompisar men det var länge sedan det var fest med mingel och tilltugg utan barn.

Det kändes konstigt och ovant men trevligt och kanske jag blir modigare om det blir någon mer gång.  Jag kände värdinnan och två till. Jag skulle köra hem senare på kvällen, drack alkoholfri cider och åt otroligt många goda tortillasnittar med chili, sambal olek och soltorkade tomater emellan.

De som vi besökte har ett väldigt retroinspirerat hem med fynd från olika decennium bakåt. Det blir en cool blandning av bland annat 50, 60 och 70-tal och väldigt personligt. Jag gillar det mycket.

Barnen då, vad gjorde de. De klarade sig utmärkt själva. Vi hade hyrt en film, låtit de få lite extra gott och gett dem livlinan att kunna ringa till grannen om de behövde hjälp med något. De ringde inte grannen utan bara mig och J för att säga godnatt och fråga när vi var på hemgång.

Vi var hemma halvett på natten. Då hade båda barnen somnat och enligt tidigare telefonsamtal inte grälat en enda gång med varandra. Jag blev lite imponerad, de brukar ha en tendens att nöta på varandra. Det är skönt att de börjar bli så stora som de är. Var tid har sin charm.

IMG_4982

På lördagen vaknade vi först klockan 10 på förmiddagen. Det blev en lugn och avkopplande dag. Vi passade på att besöka Bosjökloster, se en rosa limousine (barnen gjorde stora ögon), mata getterna och barnen badade i poolen.

Imorgon fyller en av mina allra bästa vänner år. Istället för att ge henne ett paket firade jag henne genom att bjuda på brunch på Elisefarm idag. Väldigt trevligt. Jag hade förberett henne på brunch men inte var någonstans så det blev ett litet överraskningsmoment. I alla fall tills vi hade kört halvvägs för då klurade hon ut det. 😀
IMG_4999
IMG_4986IMG_4941

Sellerishoten var god och även det som befann sig i det blåa glaset. Trodde först att det var någon yoghurt med blåbär men det var godare, en riktig liten dessert.IMG_4991Det fanns många olika sorters sill, olika sorters kallt kött och en del varma rätter.IMG_4993Man kunde göra sin egen belgiska våffla. Gjorde inte det idag eftersom jag försöker hålla mig till min Paleokost men annars hade jag stått först i kön för att göra en riktigt kunglig våffla med grädde och sylt. 🙂

IMG_4988Frukt kan väl aldrig vara fel.

IMG_4987Dessert i form av dessa hoppade jag över. Istället tog jag 3 olika sorters ost och det var också väldigt gott.

Vill man fira lite extra med någon man tycker om eller kanske bara lyxa till det riktigt ordentligt själv då är Elisefarm verkligen att rekommendera.

4 tankar om “Solen hälsade på…

  1. Helt plötsligt är barnen stora och dom klarar sig själva en kväll, tiden går så väldigt fort. Härligt att dom inte hade grälat, men det var ju säkert för att dom var själva hemma, tror du inte det? Jag har nog läst i nåt inlägg hur gamla dina barn är, men det har jag glömt nu… Det låter som en härlig helg 🙂 Jag gillar ”badbilden”, så härligt 😀 …och mycket gott såg det ut att vara på Elisefarm 😀 Många kramar till dig min bloggvän ❤

    Gillad av 1 person

    • K är 11 och E är 9. Tro mig de kan gräla fast de är ensamma hemma men det var skönt att de inte gjorde det då. 🙂 Jag badade också igår, kallt men ganska skönt ändå fast jag gick upp först och var i sist. 😉 Det var väldigt gott på Elisefarm och något jag tycker är bra som present för oftast är det sådana saker man inte unnar sig själv för att det är ”onödiga pengar” men jag såg att min väninna uppskattade det mycket så det var roligt. Ibland kan sådana saker vara roligare än en present och denna väninna betyder så mycket för mig och har även funnits där för mig när jag mådde som sämst. Hon är en riktigt klippa och bor bara några hus bort från mig. Är så glad att jag lärde känna henne. Sedan är jag glad att jag träffat på dig. Ha en helt underbar dag allra finaste du. ❤ Många kramar. 😀

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s