Igår ösregnade det men…

..det var en solig dag på många sätt. Vi åkte till Blekinge för att fira ett kusinbarn som fyllde 5 år. Anlände över 20 minuter för sent, gick in och träffade på ytterligare 1 kusin, hans sambo och barn + 2 kusinbarn som jag inte sett på länge då deras föräldrar var på bröllop.

Det var roligt, mycket kusiner och nästkusiner denna veckan! Mina barn har två halvkusiner via min halvbror men vi träffas sällan. Då har vi en närmare relation till min kusin i Blekinge. Hennes barn som är nästkusiner till mina känns mer som kusiner till mina barn. Jag är glad att vi håller kontakten. Det betyder mycket för mig.

Tillbaka till den andra kusinen jag träffade. M är 8 år äldre än mig och väldigt intresserad av vår släkthistoria precis som jag. Han ställde frågor om det inlägg jag haft tidigare på bloggen om vår mormorsmor som hette Tilda.  Jag blev sugen på att göra fler släktinlägg och efter förfrågan blir det nog från morfars sida istället. Jag fick också lära mig att svart granit och diabas inte är samma sak som jag gått och trott i alla dessa år. Nästan så jag skäms lite men bara lite.

Trakten där jag är uppvuxen är känd för sin svarta diabasbrytning. M berättade att min morfar brukade spränga hemma i markerna och ta upp så kallad suggesten, enstaka bitar av diabasen för att sälja nere vid järnvägen i Lönsboda. Han undrade lite hur de gjorde för att upptäcka var den fanns någonstans. Suggesten är sten som inlandsisen brutit loss och placerat ute i terrängen och som efter tidens tand naturligtvis inte legat fullt synlig utan nere i marken. Spännande, jag ska se om jag kan ta reda på mer. Under tiden kanske det blir ett och annat släktinlägg.

De andra två kusinbarnen jag nämnde som jag inte sett på länge är H och N. H är lika gammal som min äldsta K och det var väldigt roligt att prata med henne. Synd att de bor så långt borta för jag upplevde nog att K och H fick fin kontakt och de bytte telefonnummer.

När vi åkte hem undrade E varför hon och K inte kunde träffa alla sina nästkusiner oftare. Jag blev så varm i hjärtat. Mina kusiner betyder mycket för mig och har gjort det under hela min uppväxt. Om deras barn och mina barn kan upptäcka varandra och skapa en hållbar kontakt hade det varit underbart roligt.

Jag har 18 kusiner, 14 i Sverige på mammas sidan och på pappas sida 3 i Finland och 1 i Tyskland. Åldern på dessa varierar från 63 år ner till 33 år så det är ganska stor spridning. En sak har vi alla gemensamt och det är våra rötter. Det kanske inte betyder något för alla men för mig betyder det väldigt mycket, för genom våra rötter kan vi lära känna oss själva ännu bättre.

ahlgrenstarta

4 tankar om “Igår ösregnade det men…

  1. Härligt med en solig dag, trots regnet 😀 …och trevligt att du har kontakt med några av dina kusiner, det blev dock lite rörigt ett tag, med både kusiner och nästkusiner, men jag tror jag hängde med till slut 😀 Själv har jag inte kontakt med några av mina kusiner. Som liten träffade jag mina kusiner på pappas sida ganska ofta, men när mina föräldrar skilde sig, så gled jag ifrån dom. Har några kusiner på mammas sida också, som jag har träffat väldigt sällan, dom bor i Stockholmstrakten, allihopa, tror jag. Spännande med släktforskning, ska bli kul att läsa 😀 Ha en fortsatt trevlig söndag och lycka till på jobbet imorgon. Tusen kramar till dig ❤

    Gillad av 1 person

    • Tack, ja egentligen är det bara några stycken som jag har kontakt med men det är roligt och jag tror vi börjat bli bättre på det igen. Släktforskade lite igår och upptäckte en intressant sak jag inte vetat innan men det är för tidigt att säga. Jobbet idag var lite långtråkigt inte så många tillbaka. Jag passar på att rensa lite och planera inför höstens aktiviteter skönt att göra det också innan allt drar igång igen. Hade dock fått välkomstlappar på datorn som gjorde mig jätteglad, ska nog göra ett inlägg om det för att komma ihåg det. Tusen kramar till dig du finaste Susan. Kram ❤

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s