Bosjökloster – Ringsjöns pärla

Igår kom en av mina kusiner och hennes barn på besök hos oss. Min kusin och jag har gått i samma klass hela grundskolan och vi umgicks väldigt mycket när vi var yngre. Vi har aldrig förlorat kontakten med varandra men det har varit både mer och mindre under alla år som gått.

Hon hade med sig sina två barn, båda är yngre än mina. A är ett år yngre än E och O är 4 år. De bor längre uppåt landet så de stannade över natten mellan torsdag och fredag. Torsdagen badade vi i poolen här på området. När jag skriver vi menar jag barnen. Jag och min kusin tittade på medan barnen erövrade det kalla vattnet.

Idag gjorde vi en utflykt till Bosjökloster och det var väldigt trevligt. Barn under 16 år har gratis inträde och vuxna kostar 80 kronor per person. Vi åkte både linbana, matade getterna, kastade sten i sjön och lekte på lekplatsen. Vädret var helt lagom. Kan varmt rekommenderas speciellt om man har yngre barn eller är allmänt trädgårdsintresserad eller bara gillar vackra platser. 🙂IMG_4864 IMG_8754 IMG_8763 IMG_8769 Någon som rensat bland rosorna.IMG_4895 E och A matar getterna med kirskål.IMG_4893 En av killingarna blev helt grön om nosen efter all mat. IMG_4888 IMG_4873 Förstod inte riktigt varför stubbarna var inrutade men om du har pjäser med dig så blir det ett perfekt luffarschack 😉IMG_4909 K testar styltor men kunde inte riktigt slå mig, Mina takter sitter fortfarande i trots den blåa tån. Allt handlar om balans. 😉IMG_4906 Bosjökloster är egentligen ett gammal nunnekloster som man tror grundades på 1080talet och förr i tiden var det egentligen en ö eftersom vattenståndet i Ringsjön var högre då än det är idag.IMG_8782 IMG_8775 IMG_8794

I klostrets källarvalv brukade nunnorna inta sina måltider.IMG_4925 Barnen tyckte det var roligt att plumsa lite sten i vattnet och skapade en vattensymfoni genom att kasta ett antal stenar efter varandra.IMG_4928

6 tankar om “Bosjökloster – Ringsjöns pärla

  1. Åhh, låter som en underbar plats som jag absolut skulle vilja åka till, skriver upp det på min Att-göra-lista 😀 Älskar slott/kloster och vackra trädgårdar. Härligt med djuren också. Många fina bilder, jag gillar den grönnosade killingen bäst, underbar bild 🙂 Ett härligt minne dyker upp när jag ser din dotter på styltor, sommaren, när jag hade fyllt tolv år, tillbringade jag med några av mina kusiner, och då lärde jag mig gå på styltor, såå roligt! Vi gick och vi gick, hur långt som helst… jag och ena kusinen styltade bort till kiosken och handlade godis 😀 Det var en härlig sommar. Kram ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s