40 + 40 = 80

Igår firade jag och min man våra respektive 40årsdagar tillsammans med några goda vänner i hemmets lugna vrå. Stillsamt, trevligt, med god mat, gott vin och härligt sällskap. Trots att det var barnfritt gled många av konversationerna in på våra barn. Naturligt för de är en stor del av allas liv för tillfället. Jag undrar hur det kommer att se ut om 10 år och vad våra konversationer kommer att handla om. Jag inbillar mig att det kommer att se annorlunda ut.

Firande med släkt återstår och naturligtvis firandet med den egna familjen på tisdag när den egentliga dagen är. Vet att J planerat något, ska bli spännande att se vad som händer. För en gångs skull är tjejerna tysta som musslor.

IMG_4731

Förberedelse av förrätten, för en gångs skull var vi färdiga med förberedelserna  innan gästerna anlände.  Min man är fantastisk på att laga mat men det underlättar också att ha riktigt bra recept att utgå ifrån och på begäran så kommer de här.  🙂

IMG_8683

Förrätt
Gratinerad getost på salladsbädd med stekt päron

IMG_4747 IMG_4746

Huvudrätt
Italiensk lax med falsk aioli. Ett tips är att göra majonäsen till aiolin själv, receptet hittar du här. Har du inte stavmixer så går det lika bra om inte bättre med elvisp. Vit balsamvinäger kan ersättas av vanlig vitvinsvinäger.

IMG_4749Efterrätt
Pannacotta med rabarberkompott

Dryck
Vinerna som avnjöts under kvällen var Rotari Reserva 2010 under välkomstskål och förrätt samt ett gott ekologiskt vitt vin från Nya Zealand till huvudrätten som heter Matua (3031) Organic Sauvignon Blanc 2014.

IMG_8677

Jag har fler fina vänner, gamla, nyfunna och återupptäckta som inte delade vår kväll igår men det betyder inte att jag inte tänkt på er utan att vi valde att ha en mindre tillställning istället för ingen alls. Vårt egentliga firande var resan till New York.
Jag har lärt känna så många nya härliga människor de senaste åren och och det hade varit kul att en dag få ha alla en dag under samma tak men det blev inte denna gången.

Ni som delade vår kväll igår:
Tack för att ni kom! Jag tycker om er alla så ofantligt mycket. Bra vänskap ska vi vara rädda om. Det är inte alla förunnat att ha så fina vänner.

IMG_4730

6 tankar om “40 + 40 = 80

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s