Bara några dagar kvar…

..tills jag fyller 40 år. Jag har fyllt min vänners huvuden med prat om kriser och åldersnoja. Funderat extra mycket över livet både en och två gånger och jag har inte funderat färdigt än.

Alla funderingar var skälet till att jag började blogga. Jag kände att jag ville börja dokumentera tankar och livet tills min 40årsdag. Häromdagen var jag uppe i över 200 inlägg och det har nästan blivit som en slags terapi. Jag skriver för alla och ingen men kanske framförallt för mig själv, i alla fall när jag skriver mina känsloinlägg.  Att sätta saker på pränt kan ibland betyda ytterligare en reflektion i tillvaron speciellt när jag känner mig nere men även om det är något jag gått och grunnat på en längre tid.

Jag har skrivit en hel del om träning, för det är också något jag funderat mycket på det senaste året. Ja, kanske inte kroppen då men min hälsa och vad jag vill ha ut av livet.  Det senaste året har jag rört mycket mer på mig än jag brukar och jag hoppas att kommande år kommer att fortsätta i samma anda och bidra till att jag känner mig ännu starkare och friskare än jag gör idag. Egentligen borde jag inte ens hoppas, det är bara att jobba på för ingen annan kan göra det åt mig. Bara jag kan påverka hur min kropp och hälsa kommer att se ut nästa år vid den här tiden.

Jag hoppas också att jag kommer att landa i min identitet att vara en 40årig kvinna på tisdag.  Konstigt nog kände jag mig äldre när jag var yngre än vad jag gör nu. 40 år och lite vilse kunde rubriken ha varit men ändå är jag mer självsäker på så många sätt.

Jag har gjort en oerhörd resa de senaste sex åren och när jag ser tillbaka på mig själv och det jag har varit igenom fylls jag av en oerhörd stolhet. Jag gjorde det, jag klarade av att vinna tillbaka mitt liv från deppigheten och den självvalda ensamheten. Ångesten över alla krav. Krav som jag själv skapade och försökte uppfylla men som egentligen inte var för min egen skull utan bara för att jag var rädd om vad alla andra skulle tycka om mig. Idag har jag upptäckt att jag kan vara mig själv och bli omtyckt ändå och det är en väldigt skön känsla för den är sannerligen inte självklar.

IMG_1947

Ibland måste man våga hoppa ut i det okända och pröva sina vingar även fast rädslan bankar i bröstet.

8 tankar om “Bara några dagar kvar…

  1. Jag förstår utifrån det du skriver att du har gjort en lång resa, och att din blogg kom till under resans gång. Genom din blogg har jag lärt känna dig ❤ …vilket jag tycker är väldigt roligt 😀 Jag är glad att du nu har hittat tillbaka och att du kan vara dig själv. Du verkar i mina ögon vara en stark och målmedveten person, som har jobbat hårt för att vara där du är i dag, jag är stolt över dig, och jag önskar dig all lycka. Du kommer att bli en fantastisk 40-åring, och jag säger grattis redan nu, och hoppas du får en toppendag imorgon 😀 Många kramar ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s